MSN voor overal - Windows Live Messenger

Door: carolien-danckaerts | 07 december 2011 12:00

Apps & Software

MSN is zo ongeveer het meest gebruikte communicatieprogramma op de computer, maar ook op de telefoon wordt hier veel gebruik van gemaakt. Er zijn tientallen apps waarmee ge-MSN't kan worden, hier wordt de officiële app van Microsoft besproken.

Windows Live Messenger ziet er overzichtelijk uit en het inloggen gaat erg snel, wat niet bij alle messenger-apps zo is. Na het inloggen kan gelijk een gesprek gevoerd worden, waar gelijk een probleem opduikt. Het lettertype van de app is erg klein en ook niet te wijzigen, net als de kleurstellingen wit en lichtblauw. Hierdoor oogt de app minder duidelijk en in fel zonlicht zijn verschillende onderdelen moeilijk te onderscheiden.

Ook kunnen schermafbeelding en nickname niet veranderd worden. Dit zijn toch belangrijke instellingen die ontbreken.

Het is wel prettig dat de contactenlijst van de computer geheel overgenomen wordt door de Windows Live Messenger-app. Het is ook fijn dat het sturen van berichten goed gaat en dat alles direct aankomt, ook als er gebruik gemaakt wordt van 3G en dat is toch wel een belangrijk punt voor een mobiele applicatie.

Kortom

De app van Windows Live Messenger werkt op zich goed; berichten komen goed aan en alle contacten worden feilloos overgenomen. Minder prettig is de kleurstelling van de app, die het geheel erg onoverzichtelijk maakt. Ook is het lastig dat er niets ingesteld kan worden. Zo is het lettertype erg klein en kan de nickname niet veranderd worden.

0 Reactie(s) op: MSN voor overal - Windows Live Messenger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.