Muggen verjagen of mensen irriteren?

© CIDimport

Muggen verjagen of mensen irriteren?

Geplaatst: 26 maart 2012 - 13:03

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Vroeger, in het tijdperk dat de iPhone nog niet bestond, had je een mobiele telefoon met Bluetooth. Dat was ontzettend handig om rare plaatjes of gekke ringtones mee te versturen. Soms kwam er een ringtone voorbij met een extreem hoog geluid. Ideaal om de leraar mee te pesten. Zo vervelend, dat je er hoofdpijn van zou krijgen. Wist je dat je met zo'n hoog-geluid ook muggen kunt verjagen?

De app Mosquito Repeller doet eigenlijk niets anders dan zo'n extreem hoge pieptoon af te spelen, op verschillende frequenties. De app begint met een toon van 4.800 Hz. Niet genoeg om muggen mee te verjagen maar vervelend genoeg om je omgeving mee te irriteren. Speel je bijvoorbeeld een toon af van 16.000 Hz, dan hoor je een onopvallende, maar super-irritante pieptoon. De maximum frequentie die de app claimt af te spelen is 22.000 Hz. Dit lijkt wat te hoog gegrepen want de maximale frequentie van je iPhone Speaker is 20.000 Hz.

De hoogste tonen die de app afspeelt moeten de muggen op een afstand houden. Let er wel op waar je de app gebruikt, want het hoge geluid is schadelijk voor de oren van baby's. Veel dieren, zoals honden en katten hebben een ander bereik dan de mensen. Een toon die voor mensen onhoorbaar is kan irritant zijn voor dieren.

Kortom

De eenvoudige app Mosquito Repeller speelt een irritante pieptoon af op meerdere frequenties. De app speelt ook een geluid af wat voor mensen niet hoorbaar is, maar wat zeer irritant is voor muggen. De app heeft leuke animaties, maar zal vooral gebruikt worden door scholieren die de leraar op de kast willen krijgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten