Multi Commander 2.5.0.1110

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 04 juli 2012 13:03

Apps & Software

Windows 7 bevat een fraaie verkenner, dus waarom zou u dan nog aparte software installeren voor het navigeren door mappen en bestanden? Omdat het toch nog iets sneller en efficiënter kan. Het verkenner-alternatief Multi Commander biedt bijvoorbeeld twee deelvensters om te navigeren.

De naam en de interface van deze software verklappen het direct: dit gratis programma lijkt wel héél erg op Total Commander. Maar is de software ook net zo handig? Helemaal te vergelijken blijkt het niet, Total Commander is veel uitgebreider. Maar wat Multi Commander wél doet, is een zeer prettig alternatief bieden voor de Windows Verkenner. Het belangrijkste verschil zijn de twee deelvensters (zoals we dat ook kennen uit Total Commander) waardoor u afzonderlijk kunt navigeren. Het is alsof u twee verkenners in één hebt dus.

Met z'n twee deelvensters lijkt dit programma wel erg op Total Commander, maar dan gratis en iets minder uitgebreid.

Waar de interface van Verkenner nog wel eens verwarrend is, laat Multi Commander niets aan de verbeelding over. Zowel bovenin als onderin, maar ook vlak boven de deelvensters kunt u de schijven kiezen waarmee u kunt werken. Dat lijkt wel veel en het oogt ook wel rommelig, maar het is handig om te bepalen welk navigatiedeel u graag gebruikt. Ook de wat uitgebreidere opties, zoals bepaalde bestanden verbergen en taakbeheer openen worden gewoon weergegeven in de hoofdinterface. Vreemd, maar in het gebruik lekker efficiënt. Interessant is de optie om het Register van Windows door te bladeren alsof het een map op uw harde schijf is. U krijgt echter geen waarschuwing krijgt dat het Register geen speeltuin is, oppassen dus.

Ook bestanden uploaden via FTP is geen enkel probleem.

Conclusie

Multi Commander kan veel. Zo is het geen probleem om afbeeldingen te openen en roteren, bestanden te uploaden naar online servers en is de functionaliteit uit te breiden met behulp van extensies. Het is dat wij al zo graag werken met Total Commander (en daar dus al voor betaald hebben), maar anders was Multi Commander zeker onze nieuwe beste vriend geworden. Wat een heerlijk, klein, vlot en efficiënt programma.

Multi Commander 2.5.0.1110

Freeware

Taal Nederlands

Download 4,7 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 6,77 MB harde-schijfruimte

Maker Mathias Svensson

Oordeel 8/10

Pluspunten

Twee deelvensters om mee te werken

Werkt snel en efficiënt, mede dankzij de interface

Ook FTP-functionaliteit

Minpunten

De interface zal voor sommigen wat te rommelig zijn

Iets te makkelijk toegang tot het Windows Register

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Multi Commander 2.5.0.1110

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.