MusicBee 1.2.3783 Bèta

Door: Maikel Dijkhuizen | 23 september 2010 08:00

Apps & Software

Voor muziekliefhebbers is MusicBee het ideale programma. Het ordent namelijk razendsnel uw audioalbums, waarna u ze eenvoudig afspeelt op uw computer of met draagbare apparaten synchroniseert. Daarnaast importeert u nuttige informatie van het web, zoals tags, albumhoesjes en songteksten.

Als u MusicBee voor het eerst opstart, gaat het op zoek naar muziekbestanden op uw pc. U geeft zelf aan welke mappen op uw harde schijf gescand moeten worden. Eventueel importeert u ook nummers uit de bibliotheken van iTunes en/of Windows Media Player. De gebruikersomgeving is erg overzichtelijk. Aan de linkerkant is de muziekbibliotheek onderverdeeld in verschillende bronnen, zoals podcasts, audioboeken, en radio. Verder bevinden zich in deze kolom uw afspeellijsten, de mappenstructuur van het systeem en hyperlinks naar muziekblogs. De bibliotheek sorteert u gemakkelijk op artiest, album of genre. Via de knop Panel layout kiest u diverse weergaven om uw collectie te ordenen. Als u iets niet kunt vinden, dan gebruikt u de zoekfunctie. Aan de rechterkant ziet u de afspeelweergave en een dialoogvenster met details over het betreffende nummer. MusicBee downloadt automatisch het albumhoesje en de songtekst van de audiotrack die wordt afgespeeld. Het programma kan overweg met de bestandsformaten mp3, flac, wma en vorbis. Muziek toevoegen aan de bibliotheek gaat automatisch. Via Edit / Preferences / Library selecteert u namelijk één of meerdere mappen die de muziekspeler continu in de gaten houdt.

De interface van MusicBee is erg duidelijk. Aan de rechterkant ziet u de songtekst van het nummer staan.

Internet

Opvallend aan MusicBee is de naadloze samenwerking met het web. Zo worden de juiste tags, albumhoezen en songteksten rechtstreeks vanuit diverse online databases geïmporteerd. Dat is erg handig als u een audio-cd hebt geript, u hoeft nu niet handmatig de juiste gegevens toe te voegen. Wanneer u de nummers naar het mp3-formaat wilt rippen, dient u overigens wel een extra encoder te installeren. Verder abonneert u zich eenvoudig op podcasts van radioshows, waarvan u automatisch nieuwe afleveringen ontvangt. Online radio¬stations voegt u gemakkelijk toe aan de muziekspeler, hierbij is ook Last.fm-integratie mogelijk. Daarnaast kunt u rechtstreeks nummers downloaden van muziekblogs en andere websites. MusicBee herkent de audiotracks van deze websites erg snel en maakt hiervan een lijstje. Eventueel voegt u deze muzieknummers van het web gelijk toe aan een afspeellijst. Tot slot deelt u afspeelinformatie met Windows Live Messenger, uw contactpersonen zien daardoor precies waar u naar luistert.

Tijdens het ripproces haalt het programma automatisch de juiste gegevens op van internet.

Luister rechtstreeks naar audiotracks van muziekblogs en andere websites.

Synchronisatie

U synchroniseert de muziekbibliotheek en podcasts in MusicBee eenvoudig met de meeste draagbare apparaten. Het programma geeft ook ondersteuning aan iPods en iPhones. Tijdens onze test synchroniseerden we zonder problemen de software met de vijfde generatie iPod Nano. U geeft zonodig aan dat u automatisch wilt synchroniseren zodra een mp3-speler of mobiele telefoon op het systeem wordt aangesloten. U creëert verder gemakkelijk afspeellijsten met de software, waarna u ze kopieert naar een draagbaar apparaat. Handig is de mogelijkheid om automatische afspeellijsten te maken die voldoen aan bepaalde criteria. Zo beslist u bijvoorbeeld dat er uitsluitend audiotracks uit de jaren ‘90 worden toegevoegd met een minimale bitrate van 192 kbit/s. Tenslotte converteert u desgewenst muzieknummers naar een ander bestandsformaat. Een veelzijdig programma dus! De bètaversie van MusicBee is al uitstekend, waardoor we verwachtingsvol uitkijken naar de definitieve versie van de software.

U synchroniseert MusicBee gemakkelijk met een iPod.

MusicBee 1.2.3783 bèta

Freeware

Taal Engels

Medium 18 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Steven Mayal

Oordeel 8/10

Pluspunten

Heel veel mogelijkheden

Snel muziekcollectie ordenen

Tags, albumhoezen en songteksten importeren

Draagbare apparaten synchroniseren

Minpunten

Geen Nederlandse versie beschikbaar

Encoder nodig voor rippen en converteren naar mp3-formaat

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: MusicBee 1.2.3783 Bèta

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.