MusicBee 1.2.4218

Door: marco-den-teuling | 29 augustus 2011 15:11

Apps & Software

Als u vele duizenden muzieknummers verzamelt, hebt u een handig programma nodig om ze te beluisteren en beheren. MusicBee is een flexibel en veelzijdig programma voor wie alles in de hand wil houden.

In tegenstelling tot het bekende iTunes, installeert MusicBee niet allerlei services en extra software mee. U kunt er zelfs voor kiezen om het als 'portable' programma te draaien, zodat alle instellingen in de installatiemap worden bewaard. De installatie verloopt dan ook vrij vlot en vertraagt uw systeem niet. Bij de eerste start wordt gevraagd of u muziek wilt importeren uit iTunes of Windows Media Player. Zeker gevorderde gebruikers kunnen zich helemaal uitleven met MusicBee, u hebt namelijk zelf alles in de hand. U kunt de interface op allerlei manieren aanpassen en via voorkeursinstellingen tot in detail regelen hoe het programma werkt.

1. Zoeken, luisteren en beheren

U kunt uw muziekbibliotheek doorzoeken op categorie of via het zoekvak. U bent trouwens niet beperkt tot de geïmporteerde muziekbibliotheek, bij het onderdeel Computer hebt u ook direct toegang tot alle (netwerk)mappen op uw pc. Voor een beter overzicht zijn weergaves natuurlijk ook altijd aan te passen. Bij het afspelen hebt u alle populaire opties, zoals willekeurig afspelen en automatische afspeellijsten. Via de rechtermuisknop vindt u uitgebreidere mogelijkheden, zoals nummers met hogere waarderingen 'voortrekken' bij willekeurig afspelen. U kunt ook nummers converteren, bestanden reorganiseren en er zijn uitgebreide mogelijkheden voor synchronisatie met apparaten en het bewerken van nummergegevens. In het menu Tools zitten nog meer hulpmiddelen verstopt om uw bibliotheek op orde te krijgen en houden.

Via de uitgebreide voorkeursinstellingen is het programma helemaal naar uw hand te zetten.

2. Nog meer mogelijkheden

MusicBee kan uiteraard hoesjes, songteksten en albumgegevens downloaden. Daarbij kunt u zelf bepalen of, waar en hoe die bewaard worden. Maar u krijgt ook informatie over concerten, nieuwe albums en muziekblogs en veel integratiemogelijkheden met Last.fm. De maker van het programma brengt via het forum van de website geregeld tussentijdse updates uit, die niet alleen foutjes verhelpen maar vaak nóg meer mogelijkheden toevoegen. MusicBee is echt een programma waar gevorderde gebruikers veel uit kunnen halen.

Het programmavenster biedt zoveel informatie dat dit op een kleine monitor niet goed tot zijn recht komt.

MusicBee 1.2.4218

Taal Engels

Download 22,5 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 512 MB RAM, 50 MB harde schijf ruimte

Oordeel 7/10

Pluspunten

Flexibele interface

Zeer veel handige functies

Kan goed overweg met grote verzamelingen

Importfunctie voor iTunes/Windows Media Player

Minpunten

(Nog) niet Nederlandstalig

Ondersteunt niet alle multimediatoetsenborden

Instellingen en mogelijkheden soms nogal weggestopt

0 Reactie(s) op: MusicBee 1.2.4218

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.