Muziek afspelen op je smartphone met Files by Google

Door: Wesley Akkerman | 28 augustus 2019 06:36

How To

De app Files by Google is in de loop der tijd ontzettend handig geworden. Het is van oorsprong een app waarmee je ruimte kunt vrijmaken op je smartphone of tablet, wat voor mensen met weinig interne opslagruimte ontzettend handig kan zijn. Maar de app is uitgebreider dan dat en stelt mensen tevens in staat muziek en video’s af te spelen, geheel offline. In dit artikel leggen we je uit hoe dat moet en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Misschien ken je de applicatie al: Files by Google. Deze app is gratis te downloaden vanuit Google Play en stelt mensen in staat snel bestanden te verwijderen, zodat er extra ruimte beschikbaar komt. Handig voor wanneer je weinig opslagruimte hebt en je telefoon beschikt over 16 GB aan intern geheugen (waar meestal slechts 12 GB van beschikbaar is). Maar wist je ook dat je meer met de app kunt doen dan ruimte vrijmaken? Mocht je overigens op zoek zijn naar een app die kan helpen bij het verwijderen van foto’s en video’s, dan kunnen we Google Foto’s aanbevelen. Die app weet welke mediabestanden in de cloud staan, waardoor je ze veilig van je telefoon kunt verwijderen.

Offline muziek afspelen met Files by Google

Wellicht kun je het je bijna niet meer voorstellen met al die muziekstreamingdiensten, maar sommige mensen hebben dus hun muziekbestanden nog steeds lokaal opgeslagen. Prima natuurlijk, maar dan heb je dus wel altijd een extra app nodig voor het afspelen. Met Files by Google heb je dus niet alleen een app die kan helpen bij het vrijmaken van ruimte, ook kan die meteen je lokaal opgeslagen muziek afspelen (dat scheelt weer een paar MB van een andere app). Het enige wat je hoeft te doen is het muziekbestand te selecteren in de app of extern te openen vanuit een bestandenbeheerder en dan Files by Google te selecteren. De app weet er dan wel raad mee.

Vervolgens kun je er een aantal dingen mee doen. Je kunt de muziek pauzeren, een volgend nummer kiezen (of de vorige opnieuw beluisteren) en zelfs naar specifieke secties van het nummer gaan. Ook kun je tien seconden vooruit en achteruit spoelen, het nummer direct verwijderen, extra informatie erover lezen of hem direct delen met je vrienden. Dat delen gaat overigens zonder internetverbinding; je deelt het bestand direct van telefoon naar telefoon. De update die nodig is voor Files by Google wordt op dit moment uitgerold. Het kan zijn dat je hem al ontvangen hebt, maar anders moet je nog even wachten. Verder wordt er in de toekomst een donkere modus uitgerold.

0 Reactie(s) op: Muziek afspelen op je smartphone met Files by Google

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.