Muziek produceren voor de echte fanatiekeling

Door: Robin Smit | 11 januari 2013 09:29

Apps & Software

Wie een beetje serieus aan de slag wil gaan met het produceren van muziek zal er waarschijnlijk snel achter komen dat dit geen goedkope hobby is. Toch zijn er ook manieren waarop je met redelijk eenvoudige middelen al een behoorlijk eind kunt komen. Zo ook met Samplr.

Het is echter maar de vraag of het woord 'eenvoudig' hier goed geplaatst is. Samplr is namelijk een zeer uitgebreide app waarmee je verschillende audio samples kan mixen om zo uiteindelijk tot een geweldige track te komen. Standaard worden er al een aantal samples met de app meegeleverd, maar wie graag meer vrijheid wil kan dit doen door eigen samples te importeren via iTunes.

Wanneer je de samples in Samplr hebt geïmporteerd kan je deze op veel verschillende manieren afspelen en bewerken. Zo kan je bijvoorbeeld voor een eenvoudige loop kiezen, maar wanneer je zelf tot op de noot nauwkeurig jouw muziek wil aanpassen kan dat ook. De app biedt verder onder andere de mogelijkheid om samples te voorzien van effecten en toonhoogtes en om ritmes aan te passen. Hiermee is enige nodige ervaring met het produceren van muziek aan te raden. Als enige nadeel moeten we opmerken dat het exporteren of delen van gemaakte tracks niet erg eenvoudig is.

Kortom

Samplr is een uitgebreide app waarmee je muziek kunt maken door verschillende samples te mixen. De app biedt je de mogelijkheid om samples op verschillende manieren af te spelen en veel effecten toe te voegen. Hiermee kan de app worden gezien als volwaardige tool om tracks mee te maken. Helaas is het exporteren van het eindresultaat niet erg eenvoudig.

0 Reactie(s) op: Muziek produceren voor de echte fanatiekeling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.