My Computer Manager 2.5.1

Door: Martin Gijzemijter | 08 juni 2012 13:53

Review

Wilt u de inhoud van Deze computer en het Configuratiescherm aanpassen? Dan komt My Computer Manager van pas. Met dit programma personaliseert u de onderdelen van Windows die u standaard niet aan kunt passen.

Er zijn maar weinig zaken in Windows die u niet met een of ander trucje of handigheidje kunt aanpassen. Het aanpassen van de inhoud van Computer en Configuratiescherm vormt daarop geen uitzondering. Die dingen wilt u vaak even snel tussendoor kunnen wijzigen en dan het liefst zo eenvoudig mogelijk. Eenvoudig is My Computer Manager zeker, want het enige wat u hoeft te doen is aan te geven of u een map (of bestand) wilt toevoegen aan het menu Computer of aan Configuratiescherm, om vervolgens te klikken op een groot plusteken en de map in kwestie te selecteren.

De werking van het programma is kinderlijk eenvoudig.

U kunt kiezen voor een eenvoudige of geavanceerde interface, maar daar zit niet veel verschil tussen. Het enige verschil is dat u bij de geavanceerde versie de naam en het pictogram van de snelkoppeling kunt aanpassen. Via de opties van het programma kunt u instellen dat er twee (jammer genoeg Engelstalige) opties in het rechtermuisknopmenu verschijnen, namelijk Add to My Computer en Add to Control Panel.

Met een druk op de knop hebt u een map of bestand toegevoegd aan het Configuratiescherm.

Eenmaal toegevoegde bestanden en mappen kunt u eenvoudig weer verwijderen via de interface. Dit werkt allemaal prima, maar toch voelt de hele interface wat omslachtig, simpelweg omdat het hele venster niet nodig zou zijn. Toevoegen met een rechtsklik en vervolgens verwijderen via een uitklapmenu in het systeemvak zou veel efficiënter zijn. Dan hebt u ook niet het gevoel dat u met wéér een nieuw programma moet werken. Kortom: een zeer handig programma, maar grootser opgezet dan nodig.

My Computer Manager 2.5.1

Freeware

Taal Engels

Download 464 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 882 KB harde-schijfruimte

Maker RBSoft

Oordeel 7/10

Pluspunten

Heldere en duidelijke interface

Integratie in contextmenu

Minpunten

Onderscheid eenvoudige en geavanceerde modus is niet echt nodig

Hele interface wat overdreven, had ook in contextmenu gepast

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: My Computer Manager 2.5.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.