MyFacePrivacy - Privacyinstellingen in Facebook wijzigen

Door: Richard Veenstra | 18 juni 2014 11:02

Apps & Software

Wie een Facebook-profiel heeft, kent het gedonder met de privacyinstellingen van het sociale netwerk. Net als je denkt de instellingen accuraat te hebben ingesteld, wijzigt het bedrijf weer iets en kun je opnieuw beginnen. Het programma MyFacePrivacy automatiseert dit proces voor je.

Score
70
 • Pluspunten
 • Makkelijke instellingen
 • Minpunten
 • Traag[/plusmin]
 • Ongewenste software

None

MyFacePrivacy

Taal:

Engels

OS:

Windows XP/Vista/7/8

Website:

www.myfaceprivacy.com

Op de website van MyFacePrivacy klik je op Free Download en de download begint automatisch. Let bij de installatie even goed op dat je de vinkjes weghaalt bij de opties om MultiSearch te installeren, dit heb je niet nodig. In het volgende scherm kies je of je MyFacePrivacy wilt gebruiken om je eigen profiel in te stellen of het programma wilt gebruiken om de instellingen van profielen van je kinderen in te stellen. Lees ook: MyApollo - Een sociaal privacynetwerk.

Hierna log je in op je Facebook-profiel, het duurt even voordat het programma op je profiel is ingelogd. In het beginscherm van het programma heb je de keuze uit vier instellingen. Kies je voor Maximum Privacy, dan wordt je informatie alleen met vrienden gedeeld. De meest soepele optie is Unrestricted, iets wat niet aan te raden is. Wil je meer keuzevrijheid, klik dan op Advanced om meer instellingen te bepalen. Standaard staat het vinkje voor Automatically apply MyFacePrivacy policy on current Facebook settings aan, op deze manier worden de instellingen automatisch naar Facebook verzonden als je op Apply settings klikt.

Je kunt kiezen uit vier veiligheidsniveaus.

Vertrouwenskwestie

Het wijzigen van de instellingen neemt wel tijd in beslag, ga uit van een minuut of tien. Naderhand kun je in Facebook bij de privacy-instellingen controleren wat MyFacePrivacy veranderd heeft. Als Facebook de privacy-instellingen verandert, hoef je in het vervolg niet meer alles langs te lopen, het programma belooft ervoor te zorgen dat je instellingen zo blijven zoals je het hebt ingesteld.

Niet alleen je Facebook-instellingen kun je veranderen met het programma. Ook Google+, Twitter en LinkedIn worden ondersteund. Omdat je met je sociale netwerk-wachtwoorden moet inloggen, moet je de makers van MyFacePrivacy wel vertrouwen. Maar zonder de inloggegevens kan het programma natuurlijk ook niks beginnen.

1 Reactie(s) op: MyFacePrivacy - Privacyinstellingen in Facebook wijzigen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 juni 2014 11:47 Anoniem
  Ivm vertrouwen van de software. Maak een tijdelijk wachtwoord aan op fb. Draai het programma en zet daarna je oude wachtwoord weer terug.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.