Na één aflevering stoppen met Netflix? Dat kan!

Door: Martin Gijzemijter Martin | 11 maart 2014 08:03

Apps & Software

Binge-watching, oftewel, het achter elkaar kijken van afleveringen, is iets waar Netflix hoog op inzet. Daarom werd eind 2012 een functie geïntroduceerd waarmee automatisch de volgende aflevering werd gestart in een serie. Maar wat als je dit niet wilt?

Binge watching

De smaak van de televisiekijker (of eigenlijk moeten we zeggen media-consument) verandert snel. We willen niet langer een week wachten op de volgende aflevering, we willen alles snel, achter elkaar kunnen consumeren, een seizoen van een serie in twee dagen volledig bekijken.

De functie waarmee automatisch een nieuwe aflevering gestart wordt is daar volledig op gericht. Vervelend was echter dat de functie lange tijd niet uitgeschakeld kon worden. Je kreeg weliswaar per twee afleveringen de vraag of je nog steeds wilde doorkijken, maar in bed val je al snel na een halve aflevering in slaap. Gelukkig kun je de functie nu uitzetten.

Via je desktop-browser kun je de instellingen van Netflix aanpassen.

Automatisch afspelen uitschakelen

Het uitschakelen van de functie 'automatisch afspelen' is heel eenvoudig. Je hebt er alleen wel een pc voor nodig, het is niet mogelijk om dit te doen vanaf je smartphone of tablet (daar mag overigens wel eens iets aan gedaan worden). Surf netflix.com en log in met je accountgegevens.

Klik op Mijn account en vervolgens op Instellingen voor afspelen. Het is overigens goed mogelijk dat de menu-opties in het Engels worden weergegeven, in welk geval je even moet klikken op Language preferences om de taal in te stellen op Nederlands. Wanneer je eenmaal hebt geklikt op Instellingen voor afspelen, zie je een vinkje staan bij de optie Volgende aflevering automatisch afspelen. Verwijder dit vinkje en klik op Opslaan. Vanaf nu is het einde van een aflevering ook het einde van de kijkbeleving.

Zo kun je heel eenvoudig automatisch doorspelen uitschakelen.