Na één aflevering stoppen met Netflix? Dat kan!

Door: Martin Gijzemijter | 11 maart 2014 08:30

How To

Binge-watching, oftewel, het achter elkaar kijken van afleveringen, is iets waar Netflix hoog op inzet. Daarom werd eind 2012 een functie geïntroduceerd waarmee automatisch de volgende aflevering werd gestart in een serie. Maar wat als je dit niet wilt?

Binge watching

De smaak van de televisiekijker (of eigenlijk moeten we zeggen media-consument) verandert snel. We willen niet langer een week wachten op de volgende aflevering, we willen alles snel, achter elkaar kunnen consumeren, een seizoen van een serie in twee dagen volledig bekijken.

De functie waarmee automatisch een nieuwe aflevering gestart wordt is daar volledig op gericht. Vervelend was echter dat de functie lange tijd niet uitgeschakeld kon worden. Je kreeg weliswaar per twee afleveringen de vraag of je nog steeds wilde doorkijken, maar in bed val je al snel na een halve aflevering in slaap. Gelukkig kun je de functie nu uitzetten.

Via je desktop-browser kun je de instellingen van Netflix aanpassen.

Automatisch afspelen uitschakelen

Het uitschakelen van de functie 'automatisch afspelen' is heel eenvoudig. Je hebt er alleen wel een pc voor nodig, het is niet mogelijk om dit te doen vanaf je smartphone of tablet (daar mag overigens wel eens iets aan gedaan worden). Surf netflix.com en log in met je accountgegevens.

Klik op Mijn account en vervolgens op Instellingen voor afspelen. Het is overigens goed mogelijk dat de menu-opties in het Engels worden weergegeven, in welk geval je even moet klikken op Language preferences om de taal in te stellen op Nederlands. Wanneer je eenmaal hebt geklikt op Instellingen voor afspelen, zie je een vinkje staan bij de optie Volgende aflevering automatisch afspelen. Verwijder dit vinkje en klik op Opslaan. Vanaf nu is het einde van een aflevering ook het einde van de kijkbeleving.

Zo kun je heel eenvoudig automatisch doorspelen uitschakelen.

3 Reactie(s) op: Na één aflevering stoppen met Netflix? Dat kan!

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 maart 2014 12:49 Oscar
  "we willen alles snel, achter elkaar kunnen consumeren, een seizoen van een serie in twee dagen volledig bekijken"
  Oké het is wel mooi die mogelijkheid, maar als je echt een heel seizoen van een serie in twee dagen of meer volledig wil bekijken, dan kom je (als vrijgezel) bijna, of helemaal niet meer toe aan eten, slapen, (jezelf) wassen, uitgaan, en andere (sociale) bezigheden toe.
  .
  En als je al of nog een relatie hebt, vriend/vriendin in welke combinatie dan ook. Dan is die relatie wegens gebrek aan aandacht al voorbij, en hebben je vrienden je al gedist (2013-2014 internet-term , door vrienden zowel gewoon als op internet te worden gedumpt), nog voordat je de laatste aflevering hebt gezien.
  .
  En is je huis, voor je er goed en wel erg in hebt, als gevolg van achterstallige huishoudelijke werkzaamheden, verworden tot een zwijnen stal. Want ja, die "spreekwoordelijke" kabouter/smurf was er natuurlijk niet om je huishouding op orde te houden. Die Netflix is wel leuk, maar hou nog wel tijd over, voor andere (sociale) bezigheden. Zit je als WW'er toch dag in, dag uit, thuis op de bank, ja, dan is het kijken van een heel seizoen, natuurlijk weer een héééééééééél ander verhaal…..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 maart 2014 21:21 MarkS90
  Blijkbaar mis ik nogal wat omdat ik geen Netflix heb …
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 maart 2014 16:10 Oscar
  Er rollen in Amerika elk jaar honderden films en vooral series van de Hollywood lopende band, Maar nog niet eens een fractie daarvan zie je in Nederland bij de Commerciële en publieke zenders, op de buis…..oja….flatscreen….en als zou je wel een abonnement hebben/nemen, waar wel dat enorme aanbod te vinden is.
  .
  Dan nog zou je een heleboel missen, gewoon omdat simpel weg de tijd ontbreekt om letterlijk alles te kunnen zien, wat Netflix heeft, Omdat een dag maar 24 uur heeft, en Netflix voor honderden uren, aan films en series in zijn digitale videotheek heeft staan. ofwel voor elk wat wils, Dan zul je toch moeten kiezen uit het grote aanbod, en ook al zie je nog zoveel films, er zullen altijd films zijn die je hebt gemist, niet gezien. Dus of je Netflix wel of niet hebt, Je zal toch altijd films en series missen, omdat de tijd ontbreekt om ze allemaal te kunnen zien.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.