Nederland wereldkampioen Twitteren

Door: andreas-udo-de-haes | 26 april 2011 16:42

Apps & Software

Nederland is het epicentrum van online sociaal netwerken. Ons land heeft het hoogste percentage gebruikers van Twitter en LinkedIn. Dat Hyves vooralsnog groter is dan Facebook is ook 'uniek'.

Meer dan één op de vier Nederlandse internetgebruikers zit op Twitter of LinkedIn. Daarmee hebben deze twee sociale media in ons land het grootste bereik ter wereld. Dat meldt webvorser comScore. In totaal is praktisch elke Nederlander die online zit ook te vinden op één of meer netwerken. Nederland heeft 11,9 miljoen internetgebruikers, waarvan er 11,5 miljoen op een sociale netwerk zitten.

Hyves blijft leiden

Ook is Nederland interessant omdat het een van de weinige overgebleven markten is waar een locale profielsite groter is dan Facebook. Hyves blijft het goed doen en heeft het afgelopen jaar maar 1 procent minder bezoekers gekregen, naar een totaal van 7,6 miljoen unieke bezoekers in maart. Facebook is enorm gegroeid en heeft nu 6,5 miljoen bezoekers.

"Nederland is op veel manieren een voorloper op het gebied van sociaal netwerken", constateert Mike Read, directeur van comScore Europa.

Twitterkampioen

Na Nederland als Twitter-kampioen volgt Japan, Brazilië, Indonesië en Venezuela. Het rijtje van landen met het hoogste percentage LinkedIn-gebruikers is wat meer voorspelbaar. Achter Nederland komen Ierland, VS, Canada en Groot-Brittannië.

Het is echter onduidelijk hoeveel Nederlanders een Twitter-account hebben. Ook zeggen de unieke bezoekers op Twitter.com weinig over het totaal aantal tweeps, omdat velen externe apps gebruiken.

Uit een andere bron bleek vorig jaar dat er 1,5 a 2 miljoen Nederlandse Twitter-accounts zijn. Maar daarvan zouden er maar 200.000 echt actief zijn.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Nederland wereldkampioen Twitteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.