Need for Speed pakt de eerste plaats

Door: robin-smit | 14 november 2012 11:15

Review

Need for Speed is al jaren een begrip als het gaat om racegames. Toch heeft de game op zowel consoles als mobiele apparaten de laatste jaren niet altijd de hoge verwachtingen van de fans kunnen waarmaken. Weet het nieuwste deel, Need for Speed Most Wanted dit wel te doen?

Wie bekend is met de Need for Speed serie zal misschien opvallen dat dit nieuwe deel dezelfde naam draagt als de in 2005 gelanceerde game Need for Speed Most Wanted. Ondanks deze kleine verwarring gaat het hierbij om een volledig nieuwe game en dus niet om een opgepoetste versie. Wel is de nieuwste versie van Most Wanted nog steeds een arcade racegame waarbij alles in het teken staat van de mooiste auto's en het te slim af zijn van de politie.

Wat direct opvalt bij het spelen van de game is dat deze grafisch overweldigend is. Niet eerder wist een racegame zo overtuigend van het scherm te knallen op een mobiel apparaat. Auto's zijn met hoge precisie nagemaakt en de omgeving is voorzien indrukwekkende belichtingseffecten. Hiermee komt Need for Speed Most Wanted akelig dicht in de buurt van de grafische kwaliteit die consoles produceren. Hierbij moet wel als kanttekening worden geplaatst dat dit voornamelijk geldt voor nieuwere iOS devices. Zo was er een duidelijk verschil te zien tussen bijvoorbeeld de iPhone 4 en iPhone 5.

Need for Speed Most Wanted is verder voorzien van veel verschillende auto's, een uitgebreide omgeving om te racen en verschillende spannende speltypes. Wat mist is de mogelijkheid om auto's zelf aan te kleden met bijvoorbeeld bumpers, spoilers en stickers. Wel is het mogelijk om voor een race enkele kleine aanpassingen te doen aan je auto.

Naast dit alles wordt de game aangekleed met een goed en uitgebreide soundtrack. Waarom de makers ervoor hebben gekozen geen Multiplayer modus toe te voegen aan Need for Speed Most Wanted blijft hierbij een grote vraag. Desondanks is dit dé game die jij moet hebben wanneer je graag in de virtuele auto stapt.

Kortom

Need for Speed Most Wanted is ongetwijfeld de mooiste iOS racegame die we tot nu toe hebben gezien. De game biedt je keuze aan veel verschillende auto's en races. Helaas missen we een Multiplayer modus. Dit is echter geen reden om de game links te laten liggen.

0 Reactie(s) op: Need for Speed pakt de eerste plaats

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.