Nemo Documents 1.1

Door: Ignace de Groot | 02 april 2012 15:03

Apps & Software

Nemo Documents is een bestandsbeheerder. De zoveelste op een rij horen we u denken, maar dan gaat u wel voorbij aan de verfrissende aanpak van deze tool. Die laat uw documenten namelijk zien als afspraken in een agenda!

Meteen na de installatie duikt het hoofdvenster van Nemo Documents op. Dat blijkt een kalenderweergave te zijn en de kans is groot dat u hierin al een aantal van uw documentbestanden ziet weergegeven. Van sommige types krijgt u bovendien een voorbeeldweergave. Nemo Documents rangschikt uw bestanden automatisch op het tijdstip waarop ze het laatst zijn gewijzigd. U kunt de weergave trouwens gemakkelijk aanpassen: het volstaat om Lijst, Dag, Week, Maand of Jaar aan te klikken.

Een agenda, maar zonder afspraken!

Instellingen

Standaard indexeert Nemo Documents alleen bestanden uit de mappen Desktop en Documents, maar dat kunt u aanpassen. De gevonden bestanden worden ingedeeld in een aantal rubrieken, zoals Documenten, Video's en Audio. Het is hierbij perfect mogelijk om eigen rubrieken toe te voegen en telkens aan te geven welke bestandsextensies Nemo daarbij in acht moet nemen. Ook leuk en handig is de mogelijkheid tot Google-integratie: Nemo geeft dan ook uw Google Agenda en Google Documenten een plaatsje in het kalenderoverzicht.

U kiest zelf de locaties en de documenttypes.

Filters

Wordt de kalender wat onoverzichtelijk, dan is extra filtering aan te bevelen. Dat doet u door in het linkerpaneel alleen de gewenste rubrieken te selecteren. Of u koppelt (vanuit het contextmenu) labels aan documenten. Die verschijnen dan in het linkerpaneel, waar u ze maar hoeft te selecteren om te filteren. Ten slotte is er nog de zoekbalk waarin u naar bestandsnamen en labels kunt speuren. In combinatie met de zoekfunctie van Windows kan dat zelfs naar trefwoorden binnen documenten.

Nemo Documents 1.1

Freeware

Taal Nederlands

Download 438 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 7/10

Pluspunten

Originele insteek

Degelijke filter- en zoekfunctie

Minpunten

Beperkte previewmogelijkheden

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Nemo Documents 1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.