Nemp - Mp3 en meer

Door: Toon van Daele | 23 augustus 2018 15:21

Review

Nemp is een acroniem voor ‘Noch Ein MP3-Player’. Als je het ons vraagt: iets te bescheiden, want niet alleen kan deze muziekspeler met diverse audioformaten overweg, hij bevat best wel een aantal handigheden die je niet meteen in andere spelers aantreft.

Nemp

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows Vista/7/8/10
Website
www.gausi.de/home-en.html
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Webserver
  • Veel functies
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Meerdere geluidsbronnen niet mogelijk

Nemp is geheel portable. Bij de eerste opstart vraagt het je toestemming voor diverse functies, zoals automatische updates, het downloaden van ontbrekende coverart, het instellen als standaard audiospeler enzovoort. Netjes dus en dat is ook onze indruk bij het zien van de stijlvolle, zwarte skin van het programma.

Muziekbibliotheek

Bij de eerste start is de muziekbibliotheek van Nemp natuurlijk leeg, maar die kun je opvullen door muziekbestanden eenvoudigweg naar het venster te verslepen. Voeg je een complete map toe, dan vraagt Nemp je of er automatisch naar nieuw toegevoegde bestanden moet worden gescand. Je kunt via de instellingen ook aangeven met welke audioformaten de tool rekening moet houden.

Uiteraard kun je in Nemp ook afspeellijsten creëren. En als je een audio-cd toevoegt, kan Nemp daar gelijk trackinformatie bij zoeken in de online service freedb. Nemp kan zelfs afspeellijsten voor jou stamenstellen op basis van door jou aangegeven criteria.

Een wizard vraagt je bij elk onderdeel expliciet naar je toestemming. Netjes.

Leuke extra’s

Een heuse dj-mixer hoef je niet van Nemp te verwachten, maar er zijn wel een paar aardige extra’s ingebouwd. Zo zorgt een ‘birthday mode’ ervoor dat op een ingesteld tijdstip de afspeellijst wordt onderbroken om een vooraf geselecteerd nummer af te spelen. Heb je twee audiokaarten geïnstalleerd, dan is het ook mogelijk twee verschillende songs tegelijk af te spelen, elk via een andere audio-uitgang. Dit bleek helaas niet te werken op onze usb-headset. Verder biedt Nemp een (bescheiden) equalizer aan, inclusief wat voorinstellingen. Ook leuk: je kunt tijdens het spelen de songteksten ophalen en tonen, voor zover beschikbaar.

Bijzonder aan Nemp is nog de ingebouwde webserver, waarmee je Nemp vanaf elk apparaat met browser aan kunt sturen, zoals je tablet of smartphone.

Conclusie

Nemp mag zichzelf dan ‘nog een mp3-speler’ noemen, de audiospeler blijkt echt wel flexibel. Niet alleen kan Nemp met veel audioformaten overweg, er zijn ook nog enkele aardige extra functies ingebouwd, zoals automatische afspeellijsten, het opzoeken van coverart en lyrics, een verjaardagsmodus en een ingebouwde webserver.

De donkerkleurige interface van Nemp oogt best wel fraai.

0 Reactie(s) op: Nemp - Mp3 en meer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.