Nero BurnLite 10

Door: Maikel Dijkhuizen | 03 augustus 2010 11:05

Review

Nero staat bekend om zijn grote multimediapakketten, waarvoor u veel ruimte op uw harde schijf moet reserveren. De softwarefabrikant stelt echter ook een uitgeklede freeware versie van het brandprogramma beschikbaar.

Allereerst dient u een e-mailadres in te vullen, voordat de downloadlink op de webpagina van Nero zichtbaar wordt. Op deze manier proberen de mensen van Nero een abonnement op de nieuwsbrief aan u te slijten. Tijdens de installatie van het programma wacht de tweede verassing. De hardnekkige Ask-toolbar wordt namelijk ongevraagd geïnstalleerd op uw computer, waarbij er geen optie aanwezig is om het vinkje voor deze adware weg te halen. Bovendien kan het programma om een onbegrijpelijke reden niet zonder Silverlight en heeft de installatiewizard een herstart van uw systeem nodig. Zodra u het programma voor het eerst opent, wordt duidelijk dat Nero BurnLite 10 wel erg beperkt is. Het is namelijk alleen mogelijk om dataschijfjes op cd’s en dvd’s te branden. Tevens kunt u schijven kopiëren. Dat is wel erg mager voor een programma van ruim 30 MB. Bij elke andere functie waarop u klikt, verschijnt er iedere keer een pop-upscherm in beeld met het verzoek om de betaalde versie aan te schaffen.

U bent verplicht om de Ask-toolbar te installeren.

Duidelijk is dat Nero een gratis versie beschikbaar heeft gesteld met uitsluitend als doel om extra klanten naar de commerciële editie te lokken. Waarom het bedrijf zich verlaagt om gebruikers met de Ask-toolbar op te schepen, is voor ons een raadsel. Ook over de geringe functies zijn we niet te spreken, aangezien er op internet volop goede gratis alternatieven te vinden zijn met beduidend meer opties. Zo bent u veel beter af met InfraRecorder, ImgBurn of CDburnerXP. Hiermee is het bijvoorbeeld wel mogelijk om audio-cd’s, films en imagebestanden te branden. Deze alternatieven zijn veel gebruiksvriendelijker, waarbij er geen ongewenste tools op uw computer worden geïnstalleerd. Ten slotte nemen de drie genoemde programma’s gezamenlijk minder ruimte in op uw harde schijf dan enkel Nero BurnLite 10 en zijn er ook Nederlandse vertalingen beschikbaar.

Als u veel schijven moet kopiëren, dan is Nero BurnLite nog enigszins de moeite waard.

Nero BurnLite 10 10.0.10100.1.100

Freeware

Taal Engels

Medium 31,2 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 2GHz-processor, 1 GB RAM, 300 MB harde-schijfruimte, cd/dvd-brander

Maker Nero AG

Oordeel 3/10

Pluspunten

Gemakkelijk cd’s en dvd’s kopiëren

Minpunten

Verplichte installatie van Ask-toolbar en Silverlight

Computer herstarten na installatie

Zeer weinig brandfuncties

Neemt veel ruimte in op harde schijf

Niet Nederlandstalig

0 Reactie(s) op: Nero BurnLite 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.