Nero Multimedia Suite 10

Door: evi-maquoi | 29 april 2010 15:01

Review

Nero is in de loop der jaren uitgegroeid tot veel meer dan alleen het bekende brandprogramma. Ook in Multimedia Suite 10 wordt deze lijn doorgezet met de bundeling van de pakketten Nero Vision Xtra, Nero Burning ROM en Nero BackItUp & Burn. U krijgt er ook nog extra multimediatools bij.

Nero Multimedia Suite bestaat verschillende applicaties en heeft een langdurige installatie. U hebt maar liefst 5 GB vrije harde-schijfruimte nodig voor het hele pakket. Na installatie vindt u dan ook een heleboel nieuwe icoontjes op uw bureaublad. Via Nero StartSmart krijgt u een handig overzicht waarin u kunt kiezen wat u precies wilt doen: Muziek, Video-Foto, Data, Extra of Kenniscentrum. Via het tabblad Muziek kunt u bijvoorbeeld uw audio afspelen en ordenen, een muziek-cd rippen of branden, mixen of nummers bewerken en opnemen. Via Video-Foto kunt u foto’s of videofragmenten bekijken, een diavoorstelling maken of video converteren. Om schijven te branden en te kopiëren, back-ups te maken of bestanden te herstellen hebt u het tabblad Data nodig en via Extra kunt u een prestatietest van uw schijfstations of een systeemconfiguratie en -analyse starten. Kent u de verschillende Nero-toepassingen al? Dan kunt u uiteraard via de grote Power-knop links onderaan ook zelf het gewenste programma starten.

StartSmart is een ideale startplek voor beginners.

Branden en labelen

Een schijf branden, rippen of kopiëren doet u snel via StartSmart, maar voor meer opties gebruikt u beter de losse toepassing Nero Burning ROM. Nieuw is dat SecureDisc nu op iedere brander werkt. Dankzij de SecurDisc 2.0-technologie kan uw schijf veel langer meegaan en is de data beter bescherm tegen krassen of ouderdom van de schijf. De mogelijkheden van Burning ROM zijn erg uitgebreid. Via de wizard is het erg eenvoudig om een image, kopie, data-, audio- of videoschijf te maken. Dankzij de handige functies DicsSpan en DiscMerge kunt u nu ook grote bestanden op verschillende schijven branden waarbij Nero ze zelf zo efficiënt mogelijk verdeeld over de schijven en ze nadien opnieuw samenvoegt. Wilt u na het branden een cd-, dvd- of Blu-ray-label of hoesje ontwerpen en afdrukken? Dat kan via het aparte programmaatje CoverDesigner.

U kunt een SecurDisc zelfs beveiligen met een wachtwoord.

Videobewerking

Vision Xtra combineert de tools Vision en MediaHub. Om uw foto’s, audiobestanden en videofragmenten netjes te ordenen, af te spelen en eenvoudige bewerkingen uit te voeren hebt u de MediaHub nodig. Alle nodige codecs zijn aanwezig waardoor u onder andere avchd-, mkv- en flv-formaten moeiteloos kunt afspelen. MediaHub laat u eveneens toe om dynamische diavoorstellingen te maken van uw favoriete media. Wilt u ook uw videobestanden bewerken? Dan wordt u doorverwezen naar Vision. Dit pakket kan zowel de beginnende als gevorderde videobewerker bekoren. De standaardbewerkingen zijn bijna zo eenvoudig als in Windows Live Movie Maker, maar de mogelijkheden zijn een stuk uitgebreider. Multispoorbewerking, beeld-in-beeld, een scala effecten, een zestigtal menusjablonen en een reeks foto’s en clip-arts zitten in Nero Vision verwerkt. Geluidsbestanden kunt u bewerken via Nero WaveEditor. Exporteren - al dan niet in hoge definitie - kan op schijf of rechtstreeks online.

De videobewerkingsfuncties zullen zowel beginners al gevorderden kunnen bekoren.

Back-uppen

Nero lanceerde vorig jaar BackItUp & Burn, een krachtig pakket om reservekopieën te maken. Deze oplossing voor gegevensbescherming zit nu ook in de Multimedia Suite. Uw volledige harde schijf, bepaalde mappen of bestanden back-uppen is erg eenvoudig. U kunt ook een planning maken voor automatische back-ups of een noodherstelschijf aanmaken. Verloren gegevens - ook van digitale camera’s - kunt u herstellen met Nero RescueAgent en synchroniseren van gegevens tussen computers en externe harde schijven of mobiele apparaten behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Beveilig uw data met de automatische back-up-functie.

Conclusie

Nero Multimedia Suite 10 is een erg compleet pakket. Voor tachtig euro krijgt u erg veel goede toepassingen om schijven te branden, back-ups te maken en media te organiseren en te bewerken. De prijs van de drie stand-alone pakketten samen bedraagt bijna het dubbele (150 euro). Nieuwe gebruikers zullen wellicht moeite hebben met het grote aantal toepassingen want dat gaat ten koste van de overzichtelijkheid. De interface van de verschillende toepassingen ziet er desalniettemin erg gelikt uit en de gebruisvriendelijkheid van de programma’s is een andere sterke troef. Hebt u Multimedia Suite 9 al in bezit? Ga dan eerst na of de vernieuwingen echt een upgrade waard zijn.

Nero Multimedia Suite 10

Prijs Doos: € 79,99; Download: € 69,99; Upgrade: € 52,49

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of 1,8 GB download

Proefversie 15 dagen

OS Windows XP SP3/Vista SP1/Win7

Systeemeisen Pentium III, 512 MB RAM, 5 GB harde-schijfruimte

Maker Nero A.G.

Oordeel 8/10

Pluspunten

Mooie interface

Compleet

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Aparte toepassingen lijken soms onoverzichtelijk

Langdurige installatie

0 Reactie(s) op: Nero Multimedia Suite 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.