Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD

Door: evi-maquoi | 01 december 2010 12:03

Review

Over een complete suite gesproken: met de Nero-pakketten kunt u de laatste jaren véél meer dan uitsluitend schijfjes branden. Back-ups maken, HD-video’s bewerken, blu-ray-schijven afspelen, gegevens tussen verschillende mobiele apparaten overdragen, etc. De waslijst met mogelijkheden is ontzettend lang.

Iets meer dan een half jaar geleden bracht Nero zijn Multimedia Suite 10 uit. Ondertussen staan er twee extra woordjes op een gloednieuwe doos: Platinum HD. Wij zochten voor u uit wat de vernieuwingen zijn en of het überhaupt de moeite is om te upgraden.

Net zoals bij Multimedia Suite 10 krijgt u nu ook een uitgebreid scala programma’s op uw harde schijf wanneer u Multimedia Suite 10 Platinum HD installeert: BackItUp & Burn om reservekopieën te maken, Burning ROM om allerlei schijven te branden, Vision Xtra om uw multimediabestanden te beheren en bewerken en een aantal kleine programmaatjes zoals Nero Recode om video te converteren en comprimeren, SoundTrax om lp’s en muziekcassettes te digitaliseren en CoverDesigner om covers en boekjes voor uw cd’s of dvd’s te maken. Via StartSmart is het gelukkig eenvoudig om het overzicht op de verschillende programma’s te bewaren. U kiest simpelweg wat u wilt doen en dan start de geschikte toepassing automatisch.

Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD is ontzettend uitgebreid. Wellicht gebruikt u nooit álle toeters en bellen die u installeert. Die installatie duurt trouwens lang ... héél lang. Vergeet niet de opdringerige Ask-toolbar uit te vinken tijdens de installatieprocedure! We vinden het ronduit belachelijk dat deze ongewenste software zélfs in de betaalde versie wordt meegeïnstalleerd.

Dankzij het commandocentrum hoeft u niet te onthouden welk programma u nodig hebt.

Nieuwigheden

In vergelijking met de ‘gewone’ Multimedia Suite 10 heeft dit pakket niet zo heel veel belangrijke nieuwigheden. Allereerst is het bijvoorbeeld mogelijk om blu-ray-schijven af te spelen. Daarnaast kunt u nu ook foto’s, muziek of videobestanden converteren in het juiste formaat voor uw iPhone of Android-telefoon. In Vision Xtra zult u heel wat nieuwe HD-video-effecten terugvinden en op vlak van back-ups is het wel erg handig dat u nu gratis vijf gigabyte online opslagruimte krijgt via Nero Online Backup. Helaas is het beperkt tot één jaar.

Muziek kopiëren naar uw iPhone is een fluitje van een cent.

Conclusie

De nieuwigheden zijn niet zo spraakmakend, waardoor een upgrade van de gewone versie 10 naar Platinum HD (twintig euro) onnodig is. Wie echter op zoek is naar een ontzettend compleet pakket, vindt in deze Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD ongetwijfeld wat ‘ie zoekt. Probeer de proefversie eerst even uit om na te gaan of u echt alle componenten nodig hebt, want u kunt de Nero-programma’s uit de suite ook apart aanschaffen.

Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD

Prijs € 79,99 (download), € 99,99 (doos), upgrade vanaf € 19,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of 1,8 GB download

Proefversie 15 dagen (met beperkingen)

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4, 1 GB RAM, 5 GB harde-schijfruimte

Maker Nero

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nederlands

Ontzettend compleet

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Installatie duurt ontzettend lang

Ask Toolbar

Heel wat functies gebruikt u wellicht nooit

Niet veel vernieuwingen

0 Reactie(s) op: Nero Multimedia Suite 10 Platinum HD

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.