Netflix beschikbaar in Nederland

Door: Elmar Rekers Elmar | 11 september 2013 08:09

Apps & Software

Netflix is vanaf woensdag beschikbaar in Nederland. De videostreamingdienst bracht een tv-revolutie naar onder meer de Verenigde Staten, en het bedrijf hoopt hetzelfde te gaan doen in Nederland. Voor 8 euro per maand kan de gebruiker onbeperkt films en series streamen.

Nederland is het zevende Europese land waar Netflix wordt uitgerold. Het Amerikaanse bedrijf verwacht veel van de lancering, de afgelopen maanden zouden namelijk 70.000 Nederlanders hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in de streamingdienst.

Netflix heeft vooral in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk een zeer breed aanbod van films en tv-series. Het Nederlandse aanbod lijkt vooralsnog beperkt te zijn, maar zal in verloop van tijd worden uitgebreid. Ook heeft Netflix exclusieve content voor de Nederlandse gebruiker. Zo zijn bijvoorbeeld films als Komt een vrouw bij de dokter en De Heineken ontvoering te streamen.

Netflix apps

Voor 8 euro per maand kunnen gebruikers onbeperkt content streamen (veelal in HD), desgewenst op twee apparaten tegelijk. Door tal van apps kan dit op onder meer smartphones, tablets, pc's, spelconsoles en smart tv's. De gebruiker kan binnen Netflix aangeven wat zijn favoriete films en series zijn, waarna de dienst vergelijkbare content uit zijn database voorstelt. Daarbij 'leert' Netflix van het kijkgedrag, waardoor kijktips steeds beter zouden moeten worden.