Netflix kondigt eerste mobiele game aan

Door: Joris Peterse | 19 april 2022 10:15

Netflix Exploding Kittens
Nieuws

Netflix heeft zijn eerste mobiele game aangekondigd. Deze wordt samen met een animatieserie ontwikkeld. Hiervoor werkt Netflix samen met de makers van het populaire kaartspel Exploding Kittens.

Netflix is langzaam maar zeker aan het uitbreiden naar een nieuw lucratief domein: mobiele games. Al eerder werd een stap in die richting gezet met de serie “You vs. Wild”; een survivalserie van Bear Grills, waarbij de kijker kiest welke survivalkeuzes gemaakt moeten worden. Vorig jaar kondigde Netflix aan de volgende stap te zetten naar een echte mobiele game, die nu uit de doeken gedaan wordt.

Voor de eerste mobiele game werkt Netflix samen met de makers van het kaartspel Exploding Kittens, gemaakt door striptekenaar Matthew Inman (The Oatmeal). Dit komische spel stamt uit 2015 en doet in grote lijnen denken aan het kaartspel zwarte pieten. Naast de mobiele game verschijnt ook een serie over Exploding Kittens.

Exploding Kittens

Mei 2022 en 2023

In een blogpost kondigde Netflix de nieuwe serie en game aan. Netflix-abonnees kunnen de game zonder in-app aankopen spelen. Exploding Kittens is zowel single player als multiplayer te spelen. De game verschijnt in mei 2022. Een jaar later volgt de animatieserie.

0 Reactie(s) op: Netflix kondigt eerste mobiele game aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.