Netflix met pincode vergrendelen doe je zo

Door: Wesley Akkerman | 19 mei 2020 13:26

Netflix
How To

Sinds kort is het mogelijk je Netflix-profiel met een pincode te vergrendelen, zodat andere mensen binnen het abonnement (het account) niet bij jou content en voorkeuren kunnen komen. In dit artikel leggen we uit hoe je de code instelt.

Hoewel de gloednieuwe optie aanvankelijk in het leven geroepen is in het kader van ouderlijk toezicht, kun je de hem natuurlijk gebruiken om te voorkomen dat andere mensen met je aanbevelingen rotzooien. Of ervoor zorgen dat je ineens een serie-aflevering mist. Wat je reden ook is om je account op slot te gooien: zo schakel je de pincode in voor je Netflix-account.

Netflix-pincode instellen

Pincode Netflix-account inschakelen

Je kunt dit alleen regelen binnen een webbrowser, niet via één van de apps van Netflix. Ben je ingelogd op je account, dan ga je rechts bovenin op de pagina naar je profielicoon. Druk daarop en kies vervolgens voor Account. Scrol op de pagina naar Profiel en ouderlijk toezicht. Hier staan rechts de profielen die vallen onder je account. Klik op je eigen profiel en klik vervolgens op Profielvergrendeling.

In het volgende scherm moet je je wachtwoord opnieuw invullen, maar als je een wachtwoordmanager hebt kun je dat automatisch laten doen. Vink nu aan dat je voortaan wil dat je profiel een pincode vereist voordat je hem kunt openen. Kies vier cijfers uit (zorg wel voor een uniek nummer dat je niet elders gebruikt, zoals bijvoorbeeld je bankpas). Wil je ook voorkomen dat andere mensen zomaar een ander profiel aanmaken binnen je account, dan kun je onderaan ook het vinkje aanzetten. Daarmee voorkom je dat dat zomaar gebeurt; dat kan dan alleen met jouw pincode.

Netflix-pincode instellen

Heb je eenmaal de pincode voor je Netflix-profiel ingesteld, dan moet je die code elke keer gebruiken als je iets wil kijken, ongeacht het apparaat of de app waar je op kijkt. Mocht je slechts één profiel op je account hebben, dan zal Netflix níet om een code vragen. Dat gebeurt dus pas vanaf twee profielen.

Dit is overigens geen tweestapsverificatie en ook geen vervanging daarvan. Dit is puur en alleen om te voorkomen dat iemand zomaar je profiel bekijkt binnen het account waar ze al toegang tot hebben.

Hoewel elk profiel binnen een account een pincode kan krijgen, kan alleen de eigenaar van het account de code instellen. Ook kan de eigenaar als enige zo’n code weer verwijderen, zonder dat daarvoor toestemming nodig is van de profieleigenaar.

0 Reactie(s) op: Netflix met pincode vergrendelen doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.