Netflix - Onbeperkt films en series streamen op al je apparaten

Door: Jeroen Boer | 23 september 2013 09:49

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Aanbod op Netflix

Netflix biedt in Nederland een catalogus met een paar honderd titels. Het filmaanbod is best divers, maar de meest recente films zijn al een paar jaar oud. Voor wie films als Pulp Fiction, Shawshank Redemption, Kick-Ass, Bruce Almighty, Armageddon, Kill Bill en Gone in Sixty Seconds nooit heeft gezien, is er veel aanbod. Vreemd is wel dat de tweede en derde Lord of the Rings-films worden aangeboden, terwijl het eerste deel ontbreekt. Netflix gaat hopelijk werk maken van uitbreiding van het filmaanbod.

Qua series is Netflix wat ons betreft sterker, maar ook in het geval van series is het aanbod logischerwijs niet compleet. Populaire series als Games of Thrones, Big Bang Theory, Breaking Bad en Under the Dome ontbreken bijvoorbeeld. Andere populaire series als Dexter, How I Met Your Mother en Californication staan weer wel op Netflix. Voor die series geldt echter dat Netflix een paar seizoenen achterloopt. Niet erg als je nog moet instappen, maar geen alternatief als je de serie al volgt. Er staan ook oudere series op Netflix die al zijn afgelopen en volledig worden aangeboden. Deze series omvatten onder andere Lost, Prison Break, The 4400 en Fringe.

Dat populaire series ontbreken is logisch aangezien de betaalzenders die ze produceren ook eigen streamingdiensten hebben. Bovendien moeten rechten voor films en series per land gekocht worden en sommige rechten zijn waarschijnlijk (nog) niet te koop. Netflix volgt gelukkig het voorbeeld van de betaalzenders en produceert ook zelf een aantal series. Netflix biedt momenteel vijf eigen series: Arrested Development, Derek, Hemlock Grove, House of Cards en Orange Is The New Black.

Deze eigen producties doen niet onder voor series van betaalzenders en zijn zeker aanraders. Naast film en series staan er veel documentaires op Netflix. Concertregistraties vinden we niet. Voor de Nederlandse markt biedt Netflix Nederlandstalige content zoals de films De Heineken Ontvoering, Alles is Liefde en Komt een vrouw bij de dokter. Daarnaast staat er cabaret van onder andere Hans Teeuwen en Leon van der Zanden op.

Netflix biedt een uitgebreid aanbod aan series.

Netflix Kids

Erg goed uitgewerkt is het aanbod voor kinderen. Netflix biedt een aparte omgeving voor kinderen waarbinnen alle voor kinderen geschikte content toegankelijk is. Handig is dat het aanbod ook op personage gesorteerd is. We zien oudere tekenfilmseries als Boes, Alfred J. Kwak, maar ook recentere series als Bob de Bouwer, Nijntje en Powerpuff Girls.

Ook is er een groot aantal kinderfilms beschikbaar, waaronder veel Disney-films. Vreemd is overigens dat een deel van de Disney-films alleen Nederlandstalige audio hebben. Je kunt voor je kind een eigen profiel maken en dit profiel instellen voor een bepaalde leeftijd. Het toevoegen van een wachtwoord is helaas niet mogelijk en een kind schakelt moeiteloos over naar het ouderprofiel en kan via de website zijn eigen profiel zelfs 'upgraden' naar een volwassenenprofiel. Qua ouderlijk toezicht kan Netflix dus nog veel verbeteren.

Het is te hopen dan Netflix het aanbod in Nederland snel weer uit te breiden.

Conclusie

Wij zijn enthousiast over Netflix. Het afspelen werkt soepel en begint vrijwel direct nadat je een programma of film hebt gekozen. De beeld- en geluidskwaliteit zijn voor een streamingdienst erg goed. Een groot gedeelte van het aanbod biedt een prima HD-beeldkwaliteit in combinatie met Dolby Digital-surroundgeluid. De allerbeste kwaliteit is vooralsnog alleen via Ziggo, XS4ALL en KPN beschikbaar. De interface van de apps werkt erg goed en ook daar begint het afspelen onmiddellijk. Fijn is dat de Netflix-app op veel platformen beschikbaar is, waaronder iOS, Android en Windows Phone 8. Daarbij is het fijn dat Netflix als één geheel aanvoelt en je bijvoorbeeld verder kunt kijken op je smartphone waar je op televisie gebleven was. Op het technische gedeelte hebben we dan ook niets aan te merken.

De catalogus is wel voor verbetering vatbaar. Het filmaanbod omvat op zich goede films, maar de films zijn oud. Qua series heeft Netflix het beter voor elkaar, er zitten leuke series tussen. Niet iedere lopende serie is helemaal bij, maar er is genoeg te zien. Netflix' eigen series zijn uiteraard wel compleet en van een hoog niveau. Fijn voor seriekijken is dat de volgende aflevering vanzelf begint. Netflix' aanbevelingsalgoritme werkt daarbij prima en we hebben al leuke content gezien die we zelf nooit gezocht zouden hebben op downloadnetwerken. Wat ons betreft zeker de moeite van het uitproberen waard en wij vinden acht euro per maand een prima prijs voor de dienst die Netflix aanbiedt.

16 Reactie(s) op: Netflix - Onbeperkt films en series streamen op al je apparaten

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 september 2013 13:48 Anoniem
  Ik vraag me eigen af of je ook andere fims er op krijgt of alleen deze die er op staan groeten dree
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2013 15:48 Jeroen
  Je kunt met Netflix alleen de films en series afspelen die door Netflix zelf worden aangeboden. De apps kunnen dus geen lokale content afspelen. Wel breidt Netflix het aanbod uit met nieuwe films en series.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2013 17:34 Anoniem
  Sinds 2 dagen proef abo lopen. Aanbod films is dusdanig beperkt dat ik het niet ga verlengen. Best jammer, kwaliteit van beeld, geluid en app is goed en ze ondersteunen diverse systemen (zelfs windows iets wat ziggo vertikt te begrijpen).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2013 23:06 Anoniem
  Ook het volledige Amerikaanse en Engelse aanbod is via een makkelijk te googlen ad-on beschikbaar! Geen Nederlandse ondertiteling maar het aanbod is weer een stuk uitgebreider;)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 oktober 2013 22:20 Anoniem
  Waar ik niemand over hoor, is de kwaliteit van het streamen. Ik zie namelijk duidelijk dat het beeld niet echt soepel loopt: af en toe schokkerig. Nu heb ik het geprobeerd op mijn laptop, aangesloten via een hdmi-kabel op mijn tv (mijn smart-tv kan Netflix helaas niet aan, te oud (2 jaar??) zegt men op Netflix). Ik kan het ook via mijn XBox proberen, maar ik heb geen zin om daar ook weer een tientje per kwartaal extra voor uit te trekken voor XBox Live. Al met al had ik het dus na een paar dagen wel gezien, en ben ermee gekapt. Film 1 is nu mijn provider wat betreft films zonder al die f*ck reclame tussendoor, bevalt me prima!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 oktober 2013 12:53 Anoniem
  Op de laatste opmerking van "gast" terug te komen. Kwaliteit streamen wordt bepaald van jouw abonnement en provider. Ik gebruik Netflix via Ziggo met een downloadsnelheid van 110-120 Mbit/s. Kijk alleen serie content minimaal HD of superHD middels AppleTV3.
  Resultaat is perfect. Doet niet onder voor Film1 en HBO.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 november 2013 21:42 Anoniem
  Ik heb upc internet en heb gewoon superhd op me ps3 met netflix hoor.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 januari 2014 20:07 Anoniem
  iedereen heet ''gast'' , gast, omdat we allemaal gasten zijn
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 februari 2014 14:06 Anoniem
  Waarom betalen als je voor hetzelfde en beter gratis kan gaan.
  Ik gebruik al jaren XBMC op mijn tv en ik kijk de allernieuwste films en series in full hd.
  Tevens kan je xbmc zp configureren dat je daar ook hbo en live tv over de gehele wereld kan kijken.
  Ik heb netflix een maand geprobeerd maar dat kan niet tippen aan XBMC.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 maart 2014 09:36 Anoniem
  Zolang je proefmaand loopt bij Netflix is er niets aan de hand. De ellende begint echter als je betalend abonnee bent. Dan krijg je 9 van de 10 keer de melding dat je geen verbinding kunt maken en kun je dus gewoon niet kijken. Je betaalt dan voor iets wat je niet krijgt. Na opzegging zit je er nog een maand aan vast. Op e-mailtjes krijg je het bericht in Engels terug dat daar helaas niet op gereageerd kan worden en telefonisch zijn ze ook niet bereikbaar. Gewoon weggegooid geld dus en niet doen!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 september 2014 20:21 Anoniem
  beetje jammer dat series van de ene op de andere dag uit het assortiment kunnen worden gehaald…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 december 2014 11:17 Anoniem
  Mijn ervaring met de netflix is heel slecht.
  Prijs : vind ik ook goed en goed koop.
  Kwaliteit: slecht. Als ik op hd heb gezet de film is gestopt geen beeld en geen geluid. En als ik de klantenservice heb gebeld dan hebben ze verteld dat iets met mijn internet aan de hand, terwijl ik had ook HBO abonnement en nooit problemen mee.
  Ik had bij hun een abonnement in aanbieding 2 screenen voor 7 euro per mand. Later mijn partner heeft ook een account aangemaakt bij hun een appart aanbieding genomen. Dus twee apparte account. Eind van de maand kon ik in een niet kijken de films ik heb een email gekregen van hun dat de betaling mode is niet gelukt en de laatste 4 cijfers van de bankrekening nummer in het email. Maar de bankrekening nummer klopt niet, hebben ze gewisseld met mijn partner rekening nummer mijn rekening nummer. Ik heb de klantenservice gebeld en heb ik verteld dat klopt niet want dat is iemand anders account en bankrekening nummer niet van van mij is. Hun hebben gezegd dat ik heb dat verwisseld en niet hun. Hun kunnen geen andere bankrekening tovoegen aan iemand anders account. En hun kunnen niets doen ik moet afmelden en hernieuwen mijn account. Ik heb geprobeerd en ik had de aanbieding ook niet meer dus ik zou moeten in eens 7 euro betalen voor een screen. Terwijl ik had 2 screenen voor 7 euro. Klantenservice nooit vriendelijk en hun hebben nooit iets fout gemaakt zeggen ze. En de fout licht altijd bij de klanten. Hun hebben ze voor mij een email gestuurd met iemand anders bankrekening nummer dat dat is mijn en de betalinsmode niet gelukt. Maar hun hebben de fout niet gemaakt zegen ze. Liegen ze.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 januari 2015 13:03 Anoniem
  Het valt zwaar tegen oude films en nog slechte ook echt een tegen valler. Beter popcorn veel mooier
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 februari 2015 01:04 Anoniem
  Hoe kan een minderjarige kind een abonnement afsluiten bij netflix.
  Als je als ouder klachten heb word je van het kastje naar de muur gestuurd.
  lijkt stelletje mongolen bij de klanten service.
  Ja, zoveel mogelijke klanten binnenhalen om geld te verdienden ook al ben je minderjarig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 oktober 2015 04:04 Anoniem
  griseofulvin psoriasis degfkebbfceedkfb
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 februari 2016 21:33 Anoniem
  Kan lost terug komen plzzzzz??
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.