Netflix werkt niet: zo los je het op

Door: Stefanie Katzenbauer | 09 november 2019 17:11

Netflix
How To

Netflix, onze vertrouwde streamingsvriend op druilerige dagen, voor al onze bingewatch activiteiten en onvervulde uurtjes. Maar wat als Netflix niet werkt of er een grote foutmelding op je scherm verschijnt? Netflix werkt niet? Geen paniek, probeer onderstaande tips.

Voor de hand liggende oplossingen

Laten we maar met de deur in huis vallen: Netflix is een streamingsdienst die werkt via het internet. Mocht Netflix dus niet willen laden, is je internetverbinding het eerste dat je controleren wil. Je kunt namelijk problemen ervaren als je verbinding het niet doet of trager is dan gewoonlijk. Misschien heb je de oplossing al gevonden in simpelweg even je router resetten en Netflix afsluiten en opnieuw opstarten.

Controleer daarnaast of je app en grafische drivers up to date zijn. Om prettig films te kunnen kijken, dient alle ondersteunende software van de laatste versie voorzien te zijn. De app update je via de Playstore of de Appstore. En kijk je op je laptop met Windows 10 naar Netflix? Dan heb je Silverlight nodig. Dat download je via de site van Microsoft.

Doet ‘ie het nog steeds niet? Dan zou het ook nog kunnen dat Netflix een storing heeft. Dit kun je controleren op de site van Alle Storingen. Hier vind je niet alleen of Netflix een storing heeft, maar ook nog allerlei andere diensten.

Foutmelding 12001

Heb jij de foutmelding ‘Error 12001’ op je scherm staan? Dit kan betekenen dat je dataopslag vol is. Dit los je als volgt op:

  • Ga op het apparaat waarop je Netflix kijkt (dus bijvoorbeeld je smartphone of tablet) naar instellingen
  • Kies vervolgens voor de optie apps en selecteer Netflix
  • Tik op opslag je ziet nu de optie om je gegevens te wissen en je cache te legen.
  • Kies als eerste voor cache legen. Vervolgens kun je ook je gegevens wissen. Dit zorgt er wel voor dat je je opnieuw moet aanmelden bij de app
  • Alle data is nu gereset en de foutmelding zou verdwenen moeten zijn
Netflix wil niet laden

Zwart scherm tijdens het kijken

Krijg je tijdens het kijken een zwart scherm te zien? Dat kan mogelijk liggen aan je browser. Dat kan een fout in de browser zelf zijn, of een plug-in die in de weg zit. Door even een andere browser zonder extenties te openen kun je dit nagaan. Probeer bijvoorbeeld een andere browser zoals Mozilla Firefox.

Zet daarnaast je proxy, VPN of unblocker uit. Netflix blokkeert namelijk alle toegang die via deze weg komt om te voorkomen dat mensen de regiogrens overschrijden.

0 Reactie(s) op: Netflix werkt niet: zo los je het op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.