NetLimiter 3.0.0.11

Door: Ignace de Groot | 16 oktober 2012 17:30

Apps & Software

De leds van uw netwerkadapter, switch of router geven flink wat netwerkverkeer aan. Vreemd, als u niet aan het surfen of downloaden bent. NetLimiter 3 Monitor maakt u in een oogopslag duidelijk welke applicatie of welk proces data aan het up- of downloaden is. Het geeft u er een fraai historisch overzicht bovenop.

Op de website vindt u zowel een 32- als een 64bit-versie van het programma. De installatie hebt u met een paar muisklikken voor elkaar. Wel moet u de installatie van een paar additionele drivers en een herstart van Windows op de koop toenemen. Standaard start NetLimiter op met Windows en nestelt het zich in het systeemvak. NetLimiter 3 Monitor vereist wel een gratis registratie. De link hiervoor vindt u op de downloadpagina van de site en de code die u daarop via e-mail ontvangt, kunt u invoeren bij Help / Register.

Realtime monitoring

In het hoofdvenster vindt u netjes de opgestarte applicaties en processen terug. U leest meteen af hoeveel verkeer ze genereren, uitgesplitst in downloads en uploads. Standaard krijgt u deze informatie in bytes te zien, maar andere meeteenheden zijn mogelijk. Klikt u zo'n applicatie aan, dan krijgt u het bijhorende proces-id te zien en de betrokken IP-adressen en poortnummers. Vanuit het contextmenu bezorgt een infovenster u extra informatie, waaronder het protocol, de status, de gebruikersnaam en of het om een lokale verbinding (LAN) of een internetconnectie gaat.

In één oogopslag verneemt u welke processen hoeveel data aan het verbruiken zijn.

NetLimiter 3 houdt bovendien een statistisch overzicht bij van hoeveel data welke toepassing wanneer heeft verbruikt. Dat kan handig zijn als u wilt weten hoeveel data bijvoorbeeld uw online back-uptool of torrentclient heeft verbruikt. Met behulp van filters bepaalt u zelf van welke applicatie u die gegevens uitgetekend wilt zien en binnen welke periode, of van welke gebruikers of IP-bereiken.

NetLimiter 3.0.0.11

Taal Engels

OS Windows 2000/XP/Vista/7/8

Oordeel 4/5

Pluspunten

Overzichtelijke interface

Goed beheerbare statistieken

Minpunten

Verplichte registratie

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: NetLimiter 3.0.0.11

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.