Network Monitor II 12

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 11 oktober 2011 09:13

Apps & Software

Het zal u ongetwijfeld wel eens zijn overkomen dat u zich afvroeg of een website die u bezocht traag was, of dat het lag aan uw internet- of netwerkverbinding. U kunt dan natuurlijk naar een online snelheidsmeter zoeken, maar het is fijner wanneer u de statistieken van uw eigen netwerk binnen handbereik hebt. Dat kan met Network Monitor II.

Network Monitor II is geen zelfstandige software, maar een gadget die u kunt installeren binnen Windows Vista en Windows 7. U downloadt dus geen exe-bestand, maar een gadget-bestand waarop u moet dubbelklikken om het te installeren. Na de installatie verschijnt de gadget automatisch rechtsboven in beeld. De basisinterface is wat klein, maar via de instellingen kunt u deze eenvoudig vergroten (200% is een fijn formaat). Het voordeel van deze schaalbaarheid is overigens dat u het programma klein op de achtergrond kunt draaien, en groter kunt maken zodra u informatie wilt hebben.

De gadget is van oorsprong nogal klein (we hebben hem in het linkerplaatje even naar de taakbalk gesleept voor vergelijking), maar u kunt de grootte zelf bepalen). In een compact overzicht wordt alle informatie op een rijtje gezet die voor u van belang kan zijn.

Netwerkverkeer besnuffelen

De gadget toont direct allerlei nuttige informatie, zoals uw interne en externe IP-adres (altijd handig om paraat te hebben), uw internetactiviteit (upstream en downstream), met een overzichtelijk grafiekje daarbij. Ook kunt eenvoudig zien wat de hoogste snelheid is die u hebt gehaald (eveneens zowel upstream als downstream) en hoeveel data u in totaal verzonden en ontvangen hebt. Tot slot toont de gadget nog of de firewall aan staat of niet. Via de instellingen van de gadget kunt u zelf aangeven welke opties u wilt tonen of verbergen, en met één druk op de knop schakelt u tussen de weergave van uw draadloze netwerk en uw LAN. Het is natuurlijk geen hersenchirurgie of briljante innovatie die deze gadget biedt. Wat het echter wel is, is een handig en compact overzicht van de status van uw netwerk, zodat u in één oogopslag kunt zien of er iets mis is met de website die u bezoekt of dat het tijd wordt om uw netwerk eens nader te onderzoeken.

Network Monitor II 12

Freeware

Taal Engels

Download 78 KB

OS Windows Vista/7

Systeemeisen 83,2 KB harde-schijfruimte

Maker Igor Bushin

Oordeel 8/10

Pluspunten

Zeer compact overzicht

Zelf bepalen wat er wordt getoond

Klein op de achtergrond, beschikbaar wanneer u het nodig hebt

Minpunten

De basisinterface is klein (bij vergroten worden pictogrammen iets waziger, tekst niet)

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reactie(s) op: Network Monitor II 12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 april 2015 14:21 Anoniem
    software is volgens avg niet te vertrouwen , dus niet installeren !!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.