NewsBin Pro 5.59

Door: Maikel Dijkhuizen | 08 juni 2011 11:31

Apps & Software

Met NewsBin Pro is het met behulp van nzb-bestanden mogelijk om films en muziek te downloaden. Het programma omschrijft zichzelf dan ook als ‘the ultimate usenet downloading tool’. We zijn erg benieuwd of de makers deze belofte waarmaken.

Tijdens de installatie vult u de eigenschappen van uw nieuwsserver in, zodat NewsBin Pro gelijk gereed is om te downloaden. Een nadeel is dat het programma zelf een poortnummer kiest, namelijk 119. Voor SSL-verbindingen dient u na de installatie een ander poortnummer in te vullen. Verder geeft u aan van hoeveel dagen u headers wilt ophalen. Dat is alleen van toepassing als u handmatig binnen een nieuwsgroep wilt snuffelen. Deze optie hadden de makers wel weg kunnen laten in de installatiewizard, aangezien dit een verouderde methode betreft die weinig mensen nog gebruiken. De interface ziet er door de grijze knoppen in de menubalk nogal ouderwets uit. Gelukkig schakelt u optioneel een werkbalk met pictogrammen in.

Nzb’tjes

Nadat u de installatiewizard hebt doorlopen, hoeft u alleen maar een nzb-bestand te importeren. Dat kan op verschillende manieren. Zo dubbelklikt u bijvoorbeeld op een nzb-bestand om een downloadtaak te starten. U laat het programma eventueel ook een map bewaken. Downloads worden dan vanzelf binnengehaald, zodra u een nzb-bestand in de betreffende locatie opslaat. Verder is er ook ondersteuning voor slepen en neerzetten (‘drag and drop’). De software beschikt over een geïntegreerde zoekmachine om naar materiaal op usenet te zoeken. Wanneer u de bestanden rechtstreeks wilt downloaden, dient u extra te betalen. Onbeperkt gebruik van deze functie kost vijf dollar per maand (ca. 3,50 euro). U bepaalt zelf op welke bestandslocatie u downloads wilt bewaren. Mp3-bestanden kunt u gemakkelijk organiseren, door mapnamen op basis van ID3-tags te creëren.

NewsBin Pro bevat een unieke eigenschap, die u niet zo snel zult tegenkomen bij andere downloadprogramma’s. Zodra u afbeeldingen downloadt, verschijnt het plaatje meteen in een voorbeeldweergave. Verder is het handig dat u desgewenst meerdere nieuwsservers toevoegt, iets wat bij het gratis alternatief Spotnet niet mogelijk is. Toch is NewsBin Pro geen topper. De bediening is voor onervaren gebruikers door de rommelige navigatiestructuur zeer lastig. Bovendien bevat deze downloadtool te weinig originele opties om het populaire programma SABnzbd van de troon te stoten. Hopelijk lukt het de ontwikkelaars wel bij versie 6.

Voor mp3’tjes is NewsBin Pro ideaal, aangezien het programma mapnamen op basis van ID3-tags kiest.

NewsBin Pro 5.59

Prijs $ 15,- (circa € 10,50)

Taal Nederlands

Download 871 KB

Proefversie 10 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker DJI Interprises, LLC

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nieuwsserver toevoegen in installatiewizard

Betrouwbaar downloadprogramma

Voorbeeldweergave voor afbeeldingen

Minpunten

Ouderwetse vormgeving

Niet alles correct vertaald

0 Reactie(s) op: NewsBin Pro 5.59

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.