NewsLeecher 5.0 Beta 6

Door: Maikel Dijkhuizen | 25 mei 2011 09:45

Apps & Software

Als u films en muziek downloadt uit de nieuwsgroepen, hebt u speciale software nodig. Natuurlijk kunt u hiervoor het veelgeprezen Spotnet gebruiken, maar niet alle veeleisende downloadfanaten hebben daar genoeg aan. NewsLeecher is een lichtgewicht programma, waarmee u beschikt over geavanceerdere mogelijkheden.

Vergeleken met voorgaande versies ziet de interface er iets gelikter uit. Nuttig is dat u door middel van tabbladen zelf bepaalt welke onderdelen zichtbaar zijn. U wordt aan het begin min of meer aan uw lot overgelaten. Waar zelfs gratis downloadprogramma’s voor usenet u begeleiden met een wizard, moet u nu zelf naar het juiste menu zoeken voor het configureren van de serverinstellingen. Via Add server is dat gelukkig eenvoudig geregeld. Een pluspunt is dat u meerdere nieuwsservers kunt instellen. U gebruikt dan bijvoorbeeld een betaalde nieuwsserver met een hoge retentie voor films die lang geleden zijn geüpload, terwijl u een beroep doet op de gratis nieuwsserver van uw internetprovider voor recente downloads.

Downloaden

Met SuperSearch gebruikt u optioneel een geïntegreerde zoekdienst om interessante films en muziek te ontdekken. Hiervoor dient u wel een duurdere licentie te kopen. Dat is zonde van uw geld, want u importeert net zo gemakkelijk nzb-bestanden via speciale zoekmachines op internet. Met NewsLeecher is het ook nog mogelijk om handmatig in headers te snuffelen, maar weinig mensen maken nog gebruik van deze tijdrovende methode. Anders dan bij Spotnet, ziet u precies welke rar-bestanden het programma binnenhaalt. Handig, want u controleert direct of alle delen zonder fouten op uw harde schijf staan. Verder bekijkt u de downloadsnelheid en de hoeveelheid vrije schijfruimte op de doellocatie.

Het is prettig dat NewsLeecher alleen hersteldata (par-bestanden) binnenhaalt als de betreffende film is beschadigd. U downloadt dus geen overbodige onderdelen. Tijdens de voortgang reduceert u vrijblijvend de downloadsnelheid. Zeker als u de internetverbinding met meerdere gezinsleden deelt, is dat wel zo sociaal. Uitpakken doet de software vanzelf, waardoor er na afloop meteen een afspeelbaar mediabestand voor u klaarstaat. De interface van NewsLeecher werkt vlotter vergeleken met de meeste gratis alternatieven, zoals GrabIt en Spotnet. Daarnaast zijn er veel instelmogelijkheden aanwezig, waardoor NewsLeecher de abonnementsprijs meer dan waard is (voor fanatieke usenetgebruikers althans).

Par-bestanden pauzeert NewsLeecher automatisch, omdat de software eerst controleert of het noodzakelijk is om dergelijke hersteldata binnen te halen.

NewsLeecher 5.0 Beta 6

Prijs $ 19,99 per jaar (circa € 14,-), $ 29,99 per jaar inclusief SuperSearch (€ 21,-)

Taal Engels

Download 6,7 MB

Proefversie 14 dagen

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker NewsLeecher.com

Oordeel 8/10

Pluspunten

Meerdere nieuwsservers instellen

Download alleen hersteldata indien nodig

Veel instellingen

Minpunten

Geen configuratiewizard

Extra betalen voor SuperSearch

0 Reactie(s) op: NewsLeecher 5.0 Beta 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.