Nextgen Reader: Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Door: Robin Smit | 28 juni 2013 12:03

Apps & Software

Windows Phone bezitters kunnen al een tijdje op de hoogte blijven van het laatste nieuws met de Nextgen Reader app. Voor bezitters van een Windows tablet of computer is er nu goed nieuws, want de app heeft ook zijn intrede gedaan in de Windows Store.

Nextgen Reader is een RSS-reader voor Windows 8 en RT met ondersteuning voor Feedly en Google Reader. Dit wil zeggen dat je in de app niet zelf jouw nieuwsoverzicht samenstelt, maar dit vooraf moet doen bij een van deze diensten. Wanneer je vervolgens inlogt worden alle gegevens automatisch opgehaald.

De interface van Nextgen Reader is vormgegeven zoals we die kennen van de typische RSS reader. In drie kolommen zie je naast elkaar jouw abonnementen, een overzicht van de artikelen en het artikel dat je op dit moment bekijkt. Doordat de interface verder relatief kaal is gelaten oogt Nextgen Reader rustig en overzichtelijk.

Wat de app verder uniek maakt zijn de uitgebreide mogelijkheden. Zo kan je onder andere zelf instellen hoe de app eruit ziet en hoe artikelen per abonnement worden opgehaald. Daarnaast is het mogelijk om updates op het startscherm van Windows te plaatsen. Helaas moet de app het wel doen zonder portretstand. Vooral op een tablet is dit gemis te merken.

Kortom

Nextgen Reader is een RSS-reader voor Windows met integratie van Google Reader en Feedly. Mocht je al gebruik maken van deze diensten dan is het opzetten van de app snel gedaan. De interface is overzichtelijk en de app biedt voldoende mogelijkheden om deze helemaal naar je eigen hand te zetten.

Score: 8/10

Prijs: € 2,49

Beschikbaar voor: Windows 8/RT

Download Nextgen Reader in de Windows Store

0 Reactie(s) op: Nextgen Reader: Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.