NexusFont 2.5.7.1562

Door: ignace-de-groot | 28 mei 2012 11:13

Review

Een geschikt lettertype uitzoeken is vaak best lastig in Windows: het voorbeeldvenster is klein en alle lettertypen krijgt u gewoon alfabetisch onder elkaar te zien. NexusFont voorziet in een paar extra's die het uitkiezen en beheren van lettertypen net wat handiger maken.

Op een doorsnee Windows-systeem zijn er vaak honderden lettertypen geïnstalleerd: er zitten er al heel wat in Windows en ook op het internet kunt u talloze (gratis) lettertypen vinden, zoals op www.dafont.com. Het meest geschikte lettertype zoeken kan een hele opgave zijn, maar NexusFont maakt het makkelijker. U krijgt alle lettertypen te zien in een voorbeeldtekst die u zelf invoert en het is bovendien mogelijk zelf een voor- en achtergrondkleur in te stellen, evenals de fontgrootte en -stijl (cursief, vet en onderstreept).

NexusFont kan ook met niet-geïnstalleerde letter­typen overweg.

Beheer

In eerste instantie krijgt u alle geïnstalleerde lettertypen onder elkaar te zien, maar u kunt ook groepen creëren en die bijvoorbeeld laten verwijzen naar een map waarin u (gedownloade) ttf-bestanden hebt geplaatst. Ook niet-geïnstalleerde lettertypen krijgt u dan te zien in NexusFont. Meer zelfs, zolang u NexusFont open hebt staan, hebt u die lettertypen meteen ook in andere applicaties ter beschikking. Zet u NexusFont samen met uw favoriete lettertypen bijvoorbeeld op een usb-stick, dan hebt u dus onderweg ook altijd toegang tot uw lettertypen.

Lettertypen in eigen tekst, grootte, kleur en stijl.

Door middel van groepen is het bovendien mogelijk de fonts volgens uw eigen criteria te organiseren. Dat u lettertypen zelf van tags kunt voorzien, is handig als u er zelf tijd in wilt steken. Overigens is het ook mogelijk vanuit NexusFont geselecteerde lettertypen te installeren en te de-installeren, dit laatste eventueel nadat u de bestanden eerst veilig hebt laten back-uppen.

NexusFont

Freeware

Taal Nederlands

OS Windows XP/Vista/7

Oordeel 8/10

Pluspunten

Zelf lettertypen indelen

Bekijken én gebruiken van niet-geïnstalleerde lettertypen

Minpunten

Herindexering van lettertypen na bepaalde 'bewerkingen'

Verwarrend onderscheid tussen 'groepen' en 'sets'

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: NexusFont 2.5.7.1562

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.