Niet alleen voor Wordfeud

Door: | 02 januari 2012 15:01

Apps & Software

Eenieder zal dit herkennen: een tekst lezen waarin een zeer macabere frase staat over een suïcidale persoon. Wat het betekent? Even opzoeken... Omdat niet overal een snelle internetverbinding aanwezig is, moet men blij zijn met het Muiswerk Woordenboek. Hierin kan offline naar woorden gezocht worden, het is alleen wel jammer dat zowel 'macaber' als 'suïcidale' niet in dit woordenboek voorkomen...

Muiswerk Woordenboek is duidelijk een app waarbij het om de inhoud draait. Grafisch gezien is het geen hoogvlieger maar voor een woordenboek is dit niet hinderlijk.

Het Muiswerk Woordenboek is een woordenboek wat qua aantal woorden niet heel uitgebreid is (12.000) maar door de zeer complete uitleg bij de woorden wordt dit helemaal goed gemaakt.

Bij elk woord staan betekenissen, vervoegingen, synoniemen en soms een illustratie. Bij de onregelmatige werkwoorden staat de hele vervoeging. Doordat alles onder elkaar staat en er een goede scheiding van hoofd- en bijzaak is, heeft dit woordenboek een paar streepjes voor op zijn online concurrenten

Kortom

Muiswerk Woordenboek is een relatief klein, maar zeer compleet woordenboek voor de iPhone/iPod. Het feit dat dit een offline woordenboek is, maakt de app extra aanbevelenswaardig.