Niet geschikt voor gamers met weinig geduld

Door: maarten-de-kwaadsteniet | 02 september 2011 14:30

Apps & Software

Laat het kinderlijke uiterlijk van deze iPad-exclusive je niet foppen. Casey's Contraptions is namelijk bijzonder pittig en zeker niet geschikt voor gamers met weinig geduld.

In deze game zal je constructies moeten bouwen om zo de ene na de andere puzzel op te lossen. Door middel van het plaatsen van bijvoorbeeld boeken kun je eenvoudig de baan van een ballon manipuleren. De game begint met dergelijke simpele oplossingen, maar al snel ben je in de weer met scharen, magneten en zelfs de welbekende bokshandschoen die met een uitklapmechanisme een flinke stoot kan uitdelen.

Rustig beginnen

Om je rustig te laten beginnen, zal je in de eerste levels letterlijk de oplossing voor je neus krijgen om je zodoende langzaam maar zeker kennis te laten maken met het principe. Niet veel later zal je het echter zonder enige vorm van hulp moeten doen en dat is af en toe best wel slikken. Zeker als je bedenkt dat de vaart van een ballon bijzonder nauw kan komen en het in veel gevallen op precisiewerk aan zal komen. In elk level zijn drie sterren te behalen en je zal begrijpen dat het in de latere levels, waarin je een beperkt aantal objecten hebt, erg lastig blijkt om levels perfect af te ronden.

Helemaal alleen hoef je het overigens niet te doen. Middels Game Center kun je de oplossingen van je vrienden bekijken, maar ook zelfgemaakte levels met anderen delen. Een slimme zet om de spelduur flink op te rekken, die toch al in orde is met de zeventig levels die de game telt. Het is alleen jammer dat de game weinig ruimte laat voor eigen ideeën om levels op te lossen, maar dat is een kleine smet op een verder heerlijke iPad-titel.

0 Reactie(s) op: Niet geschikt voor gamers met weinig geduld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.