Niet iedereen is dol op spinnen

Door: floor-coert | 02 september 2011 14:51

Apps & Software

Een verraderlijke titel die doet denken aan een puzzel-adventure terwijl er hier niet bepaald veel adventure te bekennen is. Gelukkig valt er wel iets te puzzelen in Spider. Hoewel de meesten van ons misschien niet zo dol zijn op spinnen, weet deze je al snel in te pakken.

De Manor uit de titel vormt slechts de achtergrond voor dit spel waarin je als klein spinnetje probeert om je dagelijkse portie insecten te bemachtigen door het strategisch plaatsen van webben. Elk level is een andere locatie in het grote huis dat gelukkig gevuld is met motten, muggen, wespen en andere insecten. Je spinnetje loopt wanneer je een vinger op het scherm plaatst vanzelf die kant op. Doorlopen terwijl je ondersteboven aan een tafelblad hangt, is geen probleem. Gladde oppervlakken zoals een gootsteen wel.

Gelukkig kun je als spin goed springen. Dat doe je door snel over het scherm te bewegen in de richting die je op wilt gaan. Om een web te maken, raak je eerst je spin aan en vervolgens spring je de kant op waar je de draad naar toe wilt laten gaan. Op deze manier maak je een gesloten figuur van draden en het binnenste wordt vanzelf ingevuld.

Gekruiste vingers

De adventure-modus van Spider is de basisoptie waar je het spel automatisch mee begint. Je gaat hier locatie na locatie af in het huis en daarvoor krijg je eindeloos de tijd en ruim voldoende draad om de levels te kunnen halen. De andere levels zijn variaties hierop waarin of de tijd of de hoeveelheid draad beperkt is.

Van de drie spelmogelijkheden is de adventure-optie eigenlijk het minst interessant. Door de overvloed aan draad is het spel gewoon niet uitdagend. De andere speelopties maken dat gelukkig goed. Zodra je ineens veel minder webben kunt maken, gaat elke draad tellen en wordt het belangrijk om je web zo strategisch mogelijk te plaatsen.

Kortom

Misschien ook niet onbelangrijk is dat Spider er door het thema erg leuk uitziet. Alle kamers passen in het plaatje van de Manor en geven weer een beetje informatie over de bewoners van het huis. Hoewel het adventure-gedeelte dus misschien niet zo goed uit de verf komt, geeft het wel veel sfeer aan het spel. Spider: Door de verschillende spelopties blijft Spider interessant, ondanks de ietwat te makkelijke adventure-modus.

0 Reactie(s) op: Niet iedereen is dol op spinnen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.