Niet meer voor verrassingen komen te staan

Door: Robin Smit | 19 januari 2012 09:01

Apps & Software

Als het om datalimieten voor mobiel internet gaat, wordt de broekriem steeds strakker aangetrokken bij de meeste providers. Waar het eerst nog mogelijk was om onbeperkt data binnen te halen, worden veel abonnementen nu verstrekt met een datalimiet van 500MB of soms zelfs minder. Om gebruikers te behoeden voor onverwacht hoge rekeningen is er Air Meter. Dit is een app die precies het datagebruik bijhoudt en waarschuwt wanneer dit wordt overschreden.

Dit kan de app doen voor zowel datagebruik over WiFi als over 3G. De gebruiker kan zelf instellen wat het datalimiet van de provider is en wanneer een de app een melding moet geven als dit limiet bijna bereikt is. Daarnaast is het mogelijk om Air Meter zo in te stellen dat wanneer de nieuwe facturatie periode ingaat, de app zichzelf automatisch opnieuw instelt. Ook biedt de app de mogelijkheid om het gebruik van een bepaalde periode bij te houden. Dit is bijvoorbeeld erg handig op vakantie om de kosten bij te houden. In combinatie met geo-tagging is het ook nog eens mogelijk om te zien waar er gebruik is gemaakt van de internetverbinding.

Kortom

Air Meter is een handige app die het datagebruik van een iOS apparaat bijhoudt. Uiteraard is dit al te zien in de netwerkinstellingen van iOS, maar Air Meter is in staat waarschuwingen te geven over het verbruik en houdt rekening met facturatie periodes.