Niets anders dan Scrabble op de iPhone

Door: andries-van-helden | 02 september 2011 14:25

Apps & Software

Words with Friends is niets anders dan Scrabble op de iPhone. Deze digitale versie heeft echter een aantal grote voordelen ten opzichte van het bordspel. Ondanks het gemis van een singleplayer vind ik hem zelfs beter dan de officiële Scrabble-app.

Deze game kan op twee manieren gespeeld worden. Het bevat een pass and play-optie waarmee je met z'n tweeën op één iPhone speelt. De online optie is echter waar het spel in uitblinkt. Je kunt hierbij iemand uit je contactenlijst, maar ook een willekeurig iemand overal ter wereld uitdagen. Er kan zowel tegen iPhone- als tegen Android-bezitters worden gespeeld. Vervolgens krijgt je tegenstander een push-bericht, smsje of e-mail om aan te geven dat hij aan de beurt is. Daarbij bevat WwF een chatfunctie en je kunt zelfs meerdere spellen tegelijk spelen met zowel dezelfde als met verschillende personen.

Prima presentatie

Helaas is WwF alleen in het Engels te spelen. Hierbij komt dat het spel voor je bepaalt of een woord bestaat of niet. Het woordenboek is echter erg uitgebreid en ik ben bijna nog geen woorden tegen gekomen die niet werden herkend. Het enige is dat woorden wel uit minimaal drie letters moeten bestaan. De gratis versie van het spel bevat alle mogelijkheden van de betaalde versie en kan oneindig gespeeld worden. Het enige is dat er na elke beurt reclames verschijnen.

WwF is een degelijke Scrabble-kloon die enkel multiplayer te spelen is. De online funtie zorgt niet voor snelle gameplay, maar het zal de fans wel dagenlang bezighouden. Aangezien er ook een gratis versie te downloaden is, is dit zeker een aanrader. Vooral als je vrienden hebt die ook een iPhone of Android-telefoon in bezit hebben.

0 Reactie(s) op: Niets anders dan Scrabble op de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.