Nieuwe Carmageddon-game gefinancierd met Kickstarter

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 09 mei 2012 11:58

Apps & Software

Ontwikkelaar Stainless Games hoopt via crowdfunding-website Kickstarter de financiële middelen te verzamelen voor de ontwikkeling van een nieuwe Carmageddon-game. Deze Carmageddon Reincarnation moet in februari 2013 verschijnen.

Op de Kickstarter-pagina meldt Stainless Games dat ze vierhonderdduizend dollar nodig hebben om een vervolg te maken binnen de controversiële Carmageddon-serie, die vooral in de jaren negentig veel succes kende. Carmageddon Reincarnation zal volgens de makers teruggaan naar de basis van de eerste Carmageddon game uit 1997.

Kickstarter

Dat Stainless Games graag een nieuwe Carmageddon wil maken, is al enige tijd bekend. Echter lijkt de studio het nieuwe Kickstarter-project als een goede manier te zien om de game ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Inmiddels is er door bijna 24 duizend bezoekers van de pagina al meer dan negentigduizend dollar gedoneerd.

Aangezien de geldinzameling nog tot 6 juni loopt lijkt Stainless de benodigde dollars voor Reincarnation wel binnen te krijgen. Mocht er meer dan de gevraagde vierhonderdduizend dollar binnenkomen, dan belooft de studio het geld te gebruiken voor extra content in de game. Iedereen die vijftien dollar of meer doneert zal overigens een digitale versie van de game ontvangen.

Gewelddadig

Het eerste deel binnen de Carmageddon-serie deed destijds veel stof opwaaien. In de racegame was het namelijk niet de bedoeling zo snel mogelijk over de finish te racen, maar stond alles in het teken van het vernietigen van tegenstanders en konden zelfs mensen op straat worden aangereden. Na jaren van juridisch gesteggel rond de rechten van de gameserie, heeft Stainless onlangs alle productierechten weer naar zich toe kunnen trekken. Over een kleine maand zal duidelijk worden of de studio daadwerkelijk aan het werk kan met Carmageddon Reincarnation.

0 Reactie(s) op: Nieuwe Carmageddon-game gefinancierd met Kickstarter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.