Nieuwe engine mogelijk oorzaak van uitstel Half-Life 3

Door: Elmar Rekers | 06 augustus 2012 10:47

Apps & Software

Ontwikkelaar Valve heeft in zijn Source Filmmaker-programma referenties gemaakt naar een game-engine genaamd Source 2. Dat ontdekte Valvetime.net na een speurtocht door de scriptbestanden van het programma.

Hoewel Valve altijd te kennen heeft gegeven dat hun bestaande Source-engine constant wordt geupdate en bijgeschaafd om deze actueel te houden, lijkt uit de scriptbestanden duidelijk te worden dat er weldegelijk een volledig nieuwe spel-engine in ontwikkeling is.

In verschillende regels van de verklarende teksten wordt immers naar 'Source 2' verwezen. "Bevestig een str-bestand met de huidige versie van de engine. Als de sleutel niet bestaat, ga dan uit van Source. In alle andere gevallen is deze niet geldig, en ga dan uit van de next-gen Source 2", aldus Valve.

Half-Life 3

Valvetime.net oppert de mogelijkheid dat Valve de nieuwe engine gebruikt voor de ontwikkeling van Half-Life 3. Het is goed mogelijk dat Source 2 geoptimaliseerd wordt voor de volgende generatie consoles en dat Valve de nieuwe Half-Life, naast de pc, wil uitbrengen voor de Xbox 720 en PlayStation 4.

Hoewel Valve in 2008 al liet weten dat Half-Life 3 in ontwikkeling was, is het sindsdien angstvallig stil rondom de game. Fans van de serie wachten al sinds Half-Life 2: Episode 2 (2008) op een nieuw hoofdstuk binnen de sci-fi spelserie.

0 Reactie(s) op: Nieuwe engine mogelijk oorzaak van uitstel Half-Life 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.