Nieuwe muziek proeven

© CIDimport

Nieuwe muziek proeven

Geplaatst: 21 mei 2012 - 08:47

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Robin Smit

Soms heb je wel eens van die momenten dat je je muziekcollectie van voren naar achteren helemaal uit je hoofd kunt meezingen. Op die momenten zijn wat frisse nummers een welkome uitdaging. Nu moet je deze nummers natuurlijk nog wel kunnen vinden. Music Hunter helpt je hier een handje bij.

Music Hunter is een app die je helpt nieuwe muziek te ontdekken door je te vragen naar welk genre en welke stijl je hoofd op dit moment staat. Aan de hand daarvan krijg je een flinke verzameling muziek in dat genre voorgeschoteld. Dit zoeken werkt erg goed en brengt daadwerkelijk de resultaten naar voren die je hoopt te vinden. Overigens is de app erg mooi vormgegeven. Een groot nadeel aan de app is echter dat het enkel mogelijk is om korte samples van de tracks af te spelen. Dit maakt de app niet echt geschikt om als bijvoorbeeld muziekspeler te gebruiken.

Wanneer je een nummer vindt dat je graag vaker wil horen, kan je besluiten dit aan te schaffen via externe websites. De app biedt ook de mogelijkheid om nummers van specifieke artiesten te zoeken.

Kortom

Music Hunter is een app waarmee het mogelijk is om nieuwe muziek te leren kennen door aan te geven naar welk genre en welke stijl je op zoek bent. De zoekresultaten zijn erg goed, maar helaas kunnen maar korte samples van de nummers worden afgespeeld, waardoor Music Hunter niet erg goed gebruikt kan worden als muziekspeler.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten