Nieuwe revolutie in het onderwijs?

Door: menno-van-bohemen | 08 februari 2012 18:45

Review

Steve Jobs heeft met Apple een aantal markten compleet op z'n kop weten te zetten. Dankzij iTunes was er eindelijk op een fatsoenlijke manier om digitale muziek te kopen en sinds de introductie van de iPhone zijn alle mobiele telefoons er totaal anders uit gaan zien. In Cupertino zijn ze nog lang niet klaar. De huiskamer is nog te veroveren en Apple wil ook graag voet aan wal krijgen op scholen en universiteiten. Met iTunes U is een eerste stap gezet naar het aanbieden van digitale cursussen.

De vormgeving van app die bij iTunes u hoort kennen we al van de iBooks app van Apple. In een soort boekenkast zie je alle cursussen waar je op geabonneerd bent. In een catalogus kun je zoeken naar de cursussen. Dit zijn voornamelijk video's van colleges van de grote Amerikaanse universiteiten. Sommige video's zijn erg saai, maar bijvoorbeeld de colleges van de Nederlandse Walter Lewin zijn leuk om te bekijken en ook nog eens leerzaam.

iTunes U is te bekijken op de iPhone, iPad en iPod touch. In theorie zouden veel mensen gebruik kunnen maken van de veelal gratis cursussen die aangeboden worden. Of het een succes wordt in onderwijsland hangt volledig af van het aanbod van cursussen.

Kortom

iTunes U is de studie-variant van iTunes. In plaats van muziek kun je video's van colleges en cursussen downloaden en bekijken. Of iTunes U de onderwijswereld kan veranderen zal volledig afhangen van het aanbod.

0 Reactie(s) op: Nieuwe revolutie in het onderwijs?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.