Nintendo: 'Multitouch onnatuurlijk op Wii U-controller'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 13 juni 2012 11:13

Apps & Software

Nintendo bevestigt in een interview met Kotaku nogmaals dat de GamePad-controller van de Wii U geen multitouch zal ondersteunen. "Singletouch is de meest logische keuze voor de Wii U", aldus topman Reggie Fils-Aime.

Door af te zien van een multitouch-ondersteuning zorgt Nintendo ervoor dat de tablet-controller niet dezelfde functies zal kunnen bieden als een tablet of de PlayStation Vita. Volgens de baas van Nintendo Amerika is het echter een slimme keuze.

"Tijdens het ontwikkelingsproces keken we naar de functies die het apparaat moest gaan ondersteunen", zegt Fils-Aime. "We kwamen tot de conclusie dat singletouch gewoon de meest logische keuze was, vooral omdat er nog zoveel andere knoppen op het apparaat zitten."

Wii U GamePad

"Het betreft hier volgens ons een controller die je in je handen vasthoudt voor een game-ervaring met twee schermen. Om de GamePad dan op je schoot te leggen voor een multitouch invoer, voelde voor ons gewoon onnatuurlijk", aldus de president van Nintendo Amerika.

Nintendo zal de Wii U eind dit jaar lanceren. De meegeleverde GamePad-controller beschikt naast alle bekende knoppen en analoge-sticks over een 6,2 inch-touchscreen. Nintendo verwacht dat dit voor een vernieuwende spel-ervaring zal zorgen. Door het ontbreken van multitouch zullen zaken als pinch-to-zoom tijdens het browsen bijvoorbeeld niet mogelijk zijn op het apparaat.

0 Reactie(s) op: Nintendo: 'Multitouch onnatuurlijk op Wii U-controller'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.