Nintendo onthult GamePad en Pro Controller voor Wii U

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 04 juni 2012 10:31

Apps & Software

Nintendo heeft afgelopen nacht de definitieve versie van de Wii U-controller onthuld. Zoals eerdere geruchten al aangaven is het ontwerp van deze GamePad enigszins veranderd sinds de E3 van 2011.

Nintendo deed tijdens een zogenoemde pre E3-persconferentie enkele nieuwe details uit de doeken omtrent zijn nieuwe spelconsole, de Wii U. Zo blijkt dat de vernieuwde GamePad over twee analoge sticks beschikt in plaats van circle pads en zal er een NFC-chip in de controller zitten.

Ook zal de tabletcontroller gebruikt kunnen worden als afstandsbediening voor de tv. Hiervoor is een speciale knop toegevoegd op de GamePad. Naast de vernieuwde GamePad onthulde Nintendo vannacht ook de Wii U Pro Controller. Deze controller is volgens Nintendo bedoeld voor hardcore-spelers die een 'traditionele' spelbesturing prefereren.

MiiVerse

Tot slot kondigde de gamemaker MiiVerse aan. Hiermee krijgen Wii U-gebruikers de beschikking over een sociaal netwerk dat zowel via de console als een browser toegankelijk is. Binnen dit netwerk kunnen gamers met hun Mii-personage andere gamers ontmoeten die bijvoorbeeld dezelfde games spelen of in de buurt wonen.

De persconferentie was een voorproefje op de grote presentatie die Nintendo morgen (18.00 uur Nederlandse tijd) tijdens de E3 zal geven. Verwacht wordt dat hier meer duidelijkheid zal komen over de mogelijkheden van de Wii U en welke games er voor het systeem beschikbaar komen.

0 Reactie(s) op: Nintendo onthult GamePad en Pro Controller voor Wii U

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.