Nintendo onthult Pikmin 3 en nieuwe Mario-game voor Wii U

Door: Elmar Rekers | 05 juni 2012 19:39

Apps & Software

Nintendo heeft dinsdag tijdens zijn E3-persconferentie de definitieve versie van de Wii U-console onthuld. Daarnaast werden onder meer New Super Mario Bros. U, Pikmin 3 en het sociale netwerk Miiverse aangekondigd.

Met de Wii U is Nintendo de eerste console-maker die met een next-gen-systeem op de markt komt. Echter maakte de fabrikant tijdens de persconferentie nog geen hardware-specificaties van de Wii U bekend, waardoor nog altijd onduidelijk is hoeveel krachtiger het apparaat is dan de huidige generatie consoles: de Xbox 360 en PlayStation 3.

Wel werd tijdens de presentatie duidelijk dat er groots wordt inzet op de online functies van de Wii U, waarbij vooral het sociale netwerk Miiverse een belangrijke pijler is. Dit netwerk zal naast de Wii U ook toegankelijk zijn via smartphones, tablets en de pc. Een andere feature is Nintendo Land. Een online omgeving, met Miiverse integratie, waar gebruikers multiplayer-games met elkaar kunnen spelen.

Twee GamePads aansluiten

Naast het vertonen van trailers met verschillende gameplay-elementen, werden er nog niet veel details gegeven over Nintendo's nieuwe titels Pikmin 3 en New Super Mario Bros. U. Wel werd duidelijk dat het bij multiplayer-games mogelijk zal zijn om twee GamePads op de Wii U aan te sluiten. Daar waar eerder werd gemeld dat gebruikers slechts één tabletcontroller aan het systeem konden koppelen.

Nintendo heeft met de Wii een groot publiek bereikt door de zogenoemde casual gamer aan te spreken, en ook met de Wii U lijkt het bedrijf deze groep weer te willen aanspreken. Zo gaf Nintendo een demonstratie van muziek- en dansgame Sing en Wii Fit U, waarbij deze laatste gebruik maakt van zowel het Balance Board als de nieuwe tabletcontroller.

Zombi U

Ubisoft-baas Yves Guillemot verscheen tijdens de persconferentie op het podium om enkele Wii U-games van de Franse uitgever toe te lichten. Zo brengt Ubisoft onder mee Zombi U, Assassin's Creed III en Just Dance 4 naar de nieuwe spelmachine. Voor de 3DS werd er door Nintendo stilgestaan bij de onlangs aangekondigde New Super Mario Bros. 2 en zagen nieuwe titels Luigi's Mansion en Paper Mario Sticker Star het levenslicht.

Zoals verwacht heeft Nintendo nog geen duidelijkheid gegeven over een exacte releasedatum van de Wii U, en is ook het prijsniveau nog onduidelijk. Wel bevestigde Nintendo-topman Reggie Fils-Aime nogmaals dat de Wii U nog dit jaar zal verschijnen.

0 Reactie(s) op: Nintendo onthult Pikmin 3 en nieuwe Mario-game voor Wii U

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.