Nintendo: 'Prijs en releasedatum Wii U volgen na E3'

Door: Elmar Rekers Elmar | 27 april 2012 11:04

Apps & Software

Nintendo zal tijdens de E3-beurs in Los Angeles nog geen duidelijkheid geven over de prijs en exacte releasedatum van de Wii U. Dat maakt Nintendo president Satoru Iwata vrijdag bekend.

"Tijdens de E3 van 2012 zullen we het uiteindelijke product demonstreren, de specifieke details bespreken en de software line-up bekend maken", zegt Iwata in navolging van de teleurstellende kwartaalcijfers die het bedrijf donderdag presenteerde.

"Net als bij andere platformen die we aan het eind van een jaar lanceren, zullen we ook nu de exacte releasedatum en verkoopprijs voor iedere markt bekend maken na de E3." Nintendo heeft al wel bekend gemaakt dat de Wii U eind 2012 gaat verschijnen, maar over de prijs is nog altijd niets losgelaten. Sinds de onthulling van het apparaat, bijna een jaar geleden, wordt er dan ook druk over het prijskaartje gespeculeerd.

Zo zijn veel analisten van mening dat Nintendo de spelconsole zeer scherp moet prijzen gezien de licht verouderde hardware die er in het apparaat huist. Aan de andere kant is het niet gebruikelijk voor Nintendo om zijn producten onder de productieprijs aan te bieden, en zou de meegeleverde tabletcontroller volgens kenners de prijs wel eens negatief kunnen gaan beïnvloeden.

Digitale distributie

Iwata laat tijdens de briefing aan investeerders ook weten dat toekomstige Nintendo-games niet alleen in de winkel te koop zullen zijn, maar ook ter download worden aangeboden. Het gaat hier om zowel games voor de Wii U als de 3DS. "We willen gewoon dat zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot onze producten", aldus de Nintendo-baas. De eerste game die deze behandeling krijgt is New Super Mario Bros. 2, welke in augustus naar de 3DS komt.

Verwacht wordt dat Nintendo tijdens de E3 groots zal uitpakken rond de nieuwe Wii U-console. De grootste game-beurs ter wereld vindt ook dit jaar weer plaats in Los Angeles, en wel van 5 tot en met 7 juni.