Nintendo: 'Wii U komt voor feestdagen naar Europa'

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 26 januari 2012 11:01

Apps & Software

Nintendo zal de nieuwe Wii U-console voor de feestdagen van 2012 in de Europese winkelschappen leggen. Dat maakt president Satoru Iwata bekend tijdens de presentatie van de teleurstellende resultaten over het derde kwartaal.

Hoewel Nintendo het afgelopen kwartaal nog wel een winst boekte van zo'n 632 miljoen dollar, is dit maar liefst 61 procent minder dan de winst in dezelfde periode een jaar eerder. Daarnaast waarschuwt Iwata dat er aan het eind van het fiscale jaar, op 31 maart, vermoedelijk een verlies van 580 miljoen dollar op de balans zal staan.

Dit is vooral het resultaat van de zwakke periode waarmee Nintendo 2011 heeft afgesloten. Een tegenvallende verkoop van de Wii, een prijsverlaging van de Nintendo 3DS en de sterke positie van de Japanse Yen lijken de resultaten van de spellenmaker sterk te hebben beïnvloed.

Verlies

"We hadden hogere verwachtingen van de laatste periode van 2011. Daar konden we helaas niet aan voldoen", aldus Iwata. Naast het bijstellen van de te verwachten verliescijfers liet Nintendo tevens optekenen dat ze minder consoles dan voorspeld zullen verkopen in dit boekjaar.

Zo werd de aanvankelijke voorspelling van 12 miljoen verkochte Wii's bijgesteld naar 10 miljoen en werd de 3DS-verkoop omlaag gebracht van 16 naar 14 miljoen. Sinds de lancering van de 3DS zijn er overigens 15 miljoen van deze handhelds over de toonbank gegaan.

0 Reactie(s) op: Nintendo: 'Wii U komt voor feestdagen naar Europa'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.