Nitro PDF Reader 1.3

Door: Koen Vervloesem | 14 december 2010 13:29

Apps & Software

Nitro PDF Reader is officieel nog in de bètafase, maar laat al een indrukwekkende functionaliteit zien. Deze gratis pdf-lezer combineert de frisse look van Microsoft Office-programma’s, met geavanceerde mogelijkheden zoals formulieren, notities en een eenvoudige manier om documenten om te zetten naar pdf.

Het eerste dat opvalt aan deze nieuwkomer in de pdf-wereld is het lint dat zo gekopieerd lijkt uit Microsoft Office. Dit zorgt voor een goed overzicht. Gelukkig kunt u het lint eenvoudig inklappen als u al uw schermruimte nodig hebt voor het bekijken van een pdf-document. De rest van de interface is ook eenvoudig in- en uitklapbaar: bovenaan hebt u tabs voor File, Tasks en Help, en links kunt u een zijbalk uitklappen met miniaturen van de pagina’s of bladwijzers.

Hoewel het programma een pdf-lezer is, heeft het toch verrassend veel mogelijkheden op vlak van creatie. Niet alleen kunt u formulieren invullen en opslaan, u kunt ook notities aan een pdf-document toevoegen en tekst geel markeren, onderstrepen of doorhalen. Ook handig zijn de functies om alle tekst uit een pdf-document om te zetten naar platte tekst die u in Kladblok kunt openen, en het extraheren van alle afbeeldingen uit een pdf. Tot slot kunt u eenvoudig MS Office- of HTML-bestanden omzetten naar pdf door ze naar het venster van Nitro PDF Reader te slepen.

Jammer genoeg heeft Nitro PDF Reader nog met wat problemen te maken. Zo slaagde het programma er bij heel wat Word-bestanden niet in om ze naar pdf om te zetten. Met HTML-bestanden hadden we meer succes. Tijdens de periode dat we Nitro PDF Reader gebruikten, crashte het programma ook enkele keren. Dat maakt dat we Nitro PDF Reader wel veelbelovend vinden, maar nog niet echt kunnen aanraden voor dagelijks gebruik.

Maak notities in uw pdf-documenten.

Nitro PDF Reader 1.3

Freeware

Taal Engels

Download Windows 32 bit 26 MB; Windows 64 bit 28,8 MB

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen Pentium 4, 1 GB RAM, 300 MB harde-schijfruimte

Oordeel 5/10

 

Pluspunten

Overzichtelijke interface

Geen alleen-lezen lezer

Eenvoudige manier om documenten naar pdf om te zetten

Minpunten

Stabiliteit laat nog te wensen over

0 Reactie(s) op: Nitro PDF Reader 1.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.