NoClose 1.1

Door: Robbin Ooijevaar | 15 maart 2011 14:01

Apps & Software

Soms is het moeilijk om iets af te leren waaraan u gewend bent geraakt. Neem nu het sluiten van Windows-programma’s die we eigenlijk de hele dag nodig hebben. Een goed voorbeeld is de browser; hoe vaak gebeurt het niet dat we Internet Explorer zonder reden afsluiten, om het een minuut later weer op te starten? Dankzij NoClose leert u het onnodig sluiten van vensters af!

Het programma blokkeert het witte kruisje van veel Windows-programma’s. Een installatieprocedure ontbreekt, u start NoClose.exe direct via de Windows-verkenner. Open het programma dat u niet meer wilt sluiten, bijvoorbeeld Word of Firefox, en gebruik de toetscombinatie Ctrl+1. Het kruisje verdwijnt en het programma laat zich niet meer eenvoudig sluiten. Het minimaliseren van de betreffende toepassing werkt uiteraard wel nog steeds. Een programma afsluiten kan overigens ook nog steeds, maar nu via het menu Bestand / Afsluiten. Door opnieuw Ctrl+1 te gebruiken, wordt de functie van het afsluitkruisje weer actief. Eventueel kunt u deze sneltoets aanpassen door de instellingen van NoClose te openen. Klik hiervoor met de rechtermuistoets op het NoClose-icoontje in uw systeemvak en kies Settings. Geef de gewenste toetscombinatie op bij Hotkey en bevestig met OK. Als u NoClose altijd wilt gebruiken, voegt u handmatig een snelkoppeling toe naar het programma, in de map Opstarten in uw startmenu.

NoClose verwijdert de afsluitknop van programma’s die u toch altijd open wilt houden.

NoClose 1.1

Freeware

Taal Engels

Download 420 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Let op: 2 van 43 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar twee zijn, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: NoClose 1.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.