Nóg een Nederlandse receptenapp

© CIDimport

Nóg een Nederlandse receptenapp

Geplaatst: 24 november 2011 - 13:29

Aangepast: 16 november 2022 - 10:34

Redactie ID.nl

Een iOS device leent zich uitstekend om te gebruiken als vervanging voor het ouderwetse kookboek. Dit hebben vele app-makers zich gerealiseerd, met als gevolg een grote hoeveelheid receptenapps in de App Store. Vandaag staat KookJij op het menu.

Het eerste wat opvalt bij het starten van de app, is dat alle grafische elementen van voor het tijdperk der Retina-displays lijken te komen. Deze grofheid zijn we sinds een jaar of wat niet meer gewend en daarom doet KookJij direct wat gedateerd aan.

De logica achter de menustructuur is niet direct volledig duidelijk. Hoewel menu's als "Recepten" en "Boodschappen" voor zich spreken, is het openingsmenu, genaamd "Menu" een bijeenraapsel van verschillende knoppen, waar vooral de "Column van de week" qua inhoud volledig los lijkt te staan van de rest van de app.

Het aantal recepten lijkt erg groot, maar een totaal aantal gevonden recepten wordt nergens getoond. Je krijgt enkel te zien hoeveel recepten er op de huidige pagina staan (meestal 25) en je kunt enkel doorbladeren om de volgende 25 te bekijken. Er is een zoekfunctie aanwezig, maar je moet hierbij wel specifiek te werk gaan. De zoekterm "ijs" levert je namelijk ook resultaten op voor "rijst" of "amandelspijs".

De recepten zijn onderverdeeld in categorieën en subcategorieën en per recept wordt de algemene info (soms voorzien van foto), de ingrediēnten en de bereiding onder elkaar weergegeven.

Kortom

Voor een gratis receptenapp zouden de grafische, functionele en structurele tekortkomingen van KookJij misschien nog acceptabel zijn. KookJij is echter een betaalde app en verdient daarom in de huidige toestand geen grote waardering. Voor een (gratis) alternatief, probeer eens Smulweb, Jamie's Recipes of Appie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten