© CIDimport

Nog een zombie spel

Geplaatst: 1 september 2011 - 09:44

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Zombies zijn hip op dit moment. Zo staat de hele App Store vol met spellen als Zombie Bowling, Zombie Farm en Doodle Zombie. Helaas zijn de meeste titels slechte kopieën van bekende concepten. Dead Rising Mobile klonk echter interessant genoeg om onder de loep te nemen.

Zoals de titel al doet vermoeden, is Dead Rising Mobile een port van de originele Xbox 360-versie. Het beginfi lmpje is vrijwel identiek aan dat van Dead Rising. Je kruipt in de huid van fotograaf Frank West en wordt door een helikopter op het dak van een groot winkelcentrum

gezet. Hier zal je moeten overleven tussen massa's zombies.

De missies zijn niet al te bijzonder. Ze komen meestal neer op dingen als: maak op die verdieping x aantal zombies dood, kijk of de auto van iemand nog in staat is om te rijden of vind een dure oorbel van een nette dame. Het gebrek aan interessante missies zou niet zo'n probleem zijn als er niet ook zo weinig te doen was in de wereld. Het winkelcentrum waar je in speelt is weliswaar best groot, maar de meeste winkels bestaan uit lege kamers waar wat wapens en andere voorwerpen zijn uitgestald. Verder is de plaatsing van voorwerpen nogal willekeurig. Waar je in Dead Rising naar de sportwinkel ging om een golf club te halen, liggen deze moordwapens nu in een trappenhuis.

Dode sfeer

Tel hierbij op dat de besturing ook nog eens behoorlijk belabberd is. Je bestuurt Frank met een on-screen pookje, waarbij de camera automatisch met hem meedraait. Dit zorgt ervoor dat je regelmatig in situaties komt waarin je de zombies die jou aanvallen niet kunt zien.

Kortom

Ondanks alle gebreken in Dead Rising Mobile, leent het concept zich wel heel goed voor de iPhone. Hoewel ik me constant ergerde aan de slechte besturing en het gebrek aan voedsel in het spel, betrapte ik mezelf er wel op dat ik telkens terug kwam voor een kwartiertje zombies hakken. Al was het alleen maar om de achievement voor het doden van 5000 zombies te halen. Daarom is het dan ook extra jammer dat Capcom met Dead Rising Mobile zoveel steekjes laat vallen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000