Nomad.NET - Veelzijdige verkenner

Door: Toon van Daele | 21 juli 2017 10:42

Review

Het verrast ons weleens hoeveel gebruikers netjes bij de Windows Verkenner blijven. Toegegeven, die heeft er in de laatste edities een lint bijgekregen, maar moet het verder nog altijd stellen zonder tabbladen en met een enkelvoudig navigatiepaneel. Nomad.NET lijkt ons een zinvol alternatief.

Nomad.NET

Taal
Nederlands
OS
Windows XP SP2 of hoger
Website
www.nomad-net.info
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Dubbel navigatiepaneel
  • Tabbladen en bladwijzers
  • Krachtige zoekfunctie
  • Sterk aanpasbaar
  • Minpunten
  • Niet geïntegreerd in Windows

Bij het opstarten van de (portable) tool Nomad.NET moet je eerst aangeven welke interface-taal je wilt (jawel, er is ook Nederlands) en verder nog enkele andere voorkeuren aangeven. Meteen erna kun je ermee aan de slag. Het eerst wat opvalt is het dubbele navigatiepaneel, dat zich zowel in een verticale als in een horizontale opstelling laat bekijken.

Dubbel paneel

De voordelen van zo’n tweevoudig paneel worden al snel duidelijk wanneer je bestanden of mappen moet kopiëren. Je versleept die simpelweg van het ene naar het andere paneel. Voor verplaatsen in plaats van kopiëren houd je de rechtermuisknop ingedrukt tijdens het verslepen. Bij een kopieer-actie duikt een venster op waarin je bestanden na het kopiëren kunt laten valideren, kunt aangeven of je de bestaande machtigingen wilt behouden en of je het kopieerproces al dan niet asynchroon wilt laten verlopen. Dat laatste gaat sneller omdat de tool dan tegelijk data kan wegschrijven en alvast andere data kan inlezen.

Een dubbel navigatiepaneel maakt onder andere kopieeroperaties makkelijker.

Tabbladen

De mogelijkheid om specifieke locaties in de vorm van tabbladen aan het programmavenster toe te voegen werkt ideaal. Locaties die je net iets minder prominent in beeld wilt kun je ook aan een bladwijzer koppelen. Die kun je niet alleen een eigen naam geven, maar ook van een eigen sneltoets voorzien en je kunt tevens de voor- en achtergrondkleur van het bijhorende bestandspaneel instellen.

We waren aangenaam verrast door de flexibele zoekfunctie van Nomad.NET. Zo kun je bestanden filteren met behulp van jokertekens en zelfs reguliere expressies en kun je allerlei voorwaarden koppelen aan de zoekacties. Handig is ook dat je al je ingestelde criteria in een zoeksjabloon kunt bewaren.

Een krachtige zoekfunctie, geschikt voor beginners en gevorderden.

Conclusie

Nomad.NET vinden we een handig alternatief voor de ingebouwde Windows Verkenner, die je overigens ook altijd nog ernaast kunt blijven gebruiken. Vooral het dubbele navigatiepaneel, de tabbladen, bladwijzers en de flexibele zoekmachine maken de tool aantrekkelijk.

0 Reactie(s) op: Nomad.NET - Veelzijdige verkenner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.