Nooit meer de beste plekjes missen

Door: Robin Smit | 20 december 2011 11:29

Apps & Software

Lonely Planet is een app die in een klap alle stadsgidsen kan vervangen, zodat het nooit meer nodig is om met een boekje door de straten van een grote stad te slenteren. Daarnaast is Lonely Planet net een stukje slimmer dan de gemiddelde stadsgids.

Binnen de app heeft de gebruiker zelf de mogelijkheid om tegen betaling digitale stadsgidsen te downloaden. Naast deze stadsgidsen, waar de app zich voornamelijk op richt, worden ook gesproken audiotoeren en taalgidsen aangeboden. Het opvallende aan de digitale stadsgidsen, is dat deze voor het grootste deel op dezelfde manier zijn opgebouwd als traditionele stadsgidsen. Zo wordt er voor elke stad een duidelijke introductie gegeven en is het eenvoudig om leuke locaties te vinden die het bezoeken waard zijn. Doordat de stadsgids digitaal is, is het bovendien erg gemakkelijk om te zoeken op bepaalde namen, of plaatsen door de ingebouwde stadskaart.

Een klein nadeel van de app is dat alle stadsgidsen volledig Engelstalig zijn. Daarnaast zijn stadsgidsen die in de oude versies van Lonely Planet als losse app zijn gekocht, niet te importeren zijn in de nieuwe app. Hierdoor moeten mensen die een eerder gekochte stadsgids willen bekijken in de nieuwe app opnieuw betalen voor de gids.

Kortom

Lonely Planet biedt gebruikers mooie Engelstalige digitale stadsgidsen, audiotoeren en taalgidsen in een overzichtelijke app. Doordat stadsgidsen digitaal zijn is het eenvoudiger ten opzichte van traditionele stadsgidsen om specifiek te zoeken op bepaalde plaatsen. Een nadeel van de app is dat eerder gekochte gidsen als losse app opnieuw moeten worden aangeschaft om ze in deze app te bekijken.

0 Reactie(s) op: Nooit meer de beste plekjes missen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.