Nooit meer een reply vergeten in Gmail

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 14 februari 2014 08:00

Apps & Software

E-mailbeheer kan best lastig zijn, vooral wanneer je contact hebt met veel mensen. Dat mailtje waarop je nooit meer een reactie hebt gegeven kan dan snel in de vergetelheid raken. Dankzij een Google Script word je gelukkig automatisch herinnerd aan mails in Gmail waar je nog achteraan moet.

Script maken

Scripts zijn handige stukjes code die een bepaalde handeling voor je kunnen uitvoeren. Het script dat we zo gaan maken, zoekt berichten van tussen de 5 en 14 dagen oud, waarin jij de laatste persoon bent die heeft gereageerd. Die mails worden vervolgens voorzien van een label zodat je precies weet welke mails je aandacht nog verdienen.

Om het script te maken, surf je naar deze pagina en kopieer je het script dat je ziet naar je klembord. Surf vervolgens naar Google Scripts, klik op Start Scripting en vervolgens op Blank Project. Plak nu het script dat je zojuist naar je klembord hebt gekopieerd in het scriptveld. Verander de waarde No Response in Geen reactie en de waarde Ignore No Response in Negeer Geen Reactie. Dat verandert de werking van het script niet, maar wel de namen van de labels.

In het script zie je daarnaast minDays en maxDays staan, hier kun je aanpassen van tot wanneer de berichten moeten worden gezocht (standaard dus berichten tussen de 5 en 14 dagen oud).

Plak het script dat je in je klembord hebt geplakt, in het scriptveld.

Script in gebruik nemen

Je hebt het script nu gemaakt, maar er gebeurt nog niets mee. Om het script in gebruik te nemen, klik je op het pictogram met de klok en geef je je project een naam. Klik op OK en daarna op No triggers set up. Click here to add one now. Standaard controleert dit script ieder uur je mail, dat is wat veel van het goede, één keer per dag is prima.

Verander daarom de waarde Hour timer in Day timer en de laatste waarde zal standaard veranderen in Midnight to 1 am. Klik op Save. Vervolgens dien je het script nog toestemming te geven om je mail te checken, verschaf deze toestemming. Meer hoef je niet te doen. Elke dag om middernacht, zal het script door je mail lopen, en de mail labelen waarop je nog geen reactie hebt gekregen. Zo kun je heel eenvoudig door de mails lopen waar je nog achteraan moet gaan.

Stel een trigger in en je mail wordt automatisch gefilterd en gelabeld.

1 Reactie(s) op: Nooit meer een reply vergeten in Gmail

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 februari 2014 12:38 Anoniem
  Bedankt! één opmerking link in artikel naar script, klopt niet!
  moet zijn:
  https://script.google.com

  Met groet, Rob Petrie EasyCLoudComputing.nl
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.