Nooit meer een idee vergeten met deze 6 handige notitieapps

Door: Stefanie Katzenbauer | 17 juni 2019 13:13

notitieapps
Review

Notitieapps zijn eigenlijk onmisbaar voor je telefoon. Hoe vaak gebeurt het namelijk wel niet dat je een tip van iemand krijgt over een website die je op moeten zoeken? Of dat je plotseling een idee te binnen schiet dat je later nog uit wil werken? Een goede notitieapp kan hét verschil maken voor een overzichtelijk en georganiseerde agenda en planning. Dit zijn de 5 beste notitieapps voor Android en iOS.

Evernote

Evernote is een handige en overzichtelijke notitieapp met verschillende opties die je notities zo compleet mogelijk maken. Je kunt verschillende notitieboeken maken om je onderwerpen overzichtelijk te houden. Maar je kunt ook al je gemaakte notities in één overzicht bekijken. Maak bijvoorbeeld een heel notitieboek voor boodschappen of eentje met ideeën en losse gedachtes. Deze notitieboeken kun je allemaal los een aparte naam geven. Binnen de notitieboeken kun je verschillende bijdrages toevoegen. Zo kun je simpelweg wat stukken tekst typen maar kun je ook foto’s, handgeschreven berichten, bijlage, audio en herinneringen toevoegen. Evernote richt zich op een simpele aanpak zonder te veel poespas. In een tekstnotitie kun je sjablonen gebruiken voor de opmaak van je tekst. Werk je bijvoorbeeld aan een project en heb je een duidelijk overzicht nodig dat je makkelijk met collega’s kan delen? Dan biedt Evernote hiervoor meerdere opties met tabellen en overzichtelijke indelingen.

Evernote kan gesynchroniseerd worden met je PC zodat je ook hier toegang hebt tot je notities. De app is gratis maar heeft daardoor enkele beperkingen. Zo kun je met de basic versie maar twee apparaten tegelijk aanmelden voor je Evernote-account. Met de premiumversie kun je ook je eigen sjablonen ontwerpen maar ook met de gratis versie van Evernote kom je al een heel eind.

(Android/iOS)

notitieapps

Notin

Notin is de perfecte app voor mensen die houden van snel en simpel. Deze app heeft geen moeilijke interface of duizend opties maar één simpele functie: een notitie bij je notificaties plaatsen. Dit doe je simpelweg door de app aan te tikken, je notitie te schrijven en op het +’je te duwen. Je tekst verschijnt nu automatisch bij je notificaties en kan weggeswiped worden als je er klaar mee bent. Hiermee maak je makkelijk een to-do-lijstje aan in je notificaties. Deze app is dan ook zeer geschikt voor wanneer je kort iets onthouden moet. De weggeswipete notities zijn namelijk niet meer terug te vinden.

(Android)

notitieapps

Keep notities

Deze notitieapp is van Google en biedt allerlei mogelijkheden om je notities te bewerken. Niet alleen kun je met Keep handgeschreven berichten of tekeningen maken: ook audio, afbeeldingen en natuurlijk tekst zijn makkelijk toe te voegen. Een handige extra aan deze app zijn de to-do-lijsten die je kan toevoegen. Heel overzichtelijk voor een boodschappen- of kluslijstje! Daarnaast kun je met meerdere mensen aan één notitie werken. Hiervoor dien je iemand uit te nodigen als bijdrager (via de drie puntjes rechtsonder in de notitie). Daarnaast kun je al je verschillende soort bijdrages categoriseren door er een kleurtje aan te hangen.

Een nadeel van deze app is dat al je notities in één feed terecht komen en er geen mogelijkheid is om verschillende categorieën of mappen te maken. Hiervoor moet je in je noties zoeken. Je kunt deze vervolgens filteren op soort. Dus bijvoorbeeld een afbeelding, tekening of audiobestand. Daarnaast kun je ook zoekwoorden invoeren om je tekstnotities door te spitten. Een ander nadeel: je zou verwachten dat je deze notitieapp makkelijk kan synchroniseren met je Gmail en Google agenda. Dit wordt niet heel duidelijk in de app zelf. Wat je moet doen om een notitie ook in je Google agenda te laten verschijnen is dat je in de notitieapp een herinnering aanmaakt mét melding. Deze verschijnt vervolgens als notificatie maar staat ook in je Google agenda.

(Android / iOS)

notitieapps

Notebook

Notebook is een zeer overzichtelijke app waarin je verschillende notitieboeken kan aanmaken om je notities te categoriseren. De opties zijn zeer uitgebreid en de interface is mooi en simpel. Met het plusje maak je meteen een notitieboek aan mét een leuke cover. Dit draagt bij aan de overzichtelijkheid van de app. Wijzig de cover van je notitieboek door over het boekje naar links te swipen en vervolgens via de ‘i’ een nieuwe afbeelding uit te zoeken. In de notities zelf heb je alle opties die bovenstaande notitieapps ook hadden. Je kunt tekenen, schrijven, afbeeldingen toevoegen, to-do-lijsten maken en audiobestanden opnemen en bewaren.

Voor de tekstliefhebber zijn er in de notities zelf allerlei opmaakmogelijkheden. Je kunt er opsommingen maken, hashtags maken of een doorgetrokken lijn toevoegen om je teksten beter te scheiden. Ook hier kun je verschillende kleuren toekennen aan je bijdrages om ze te categoriseren. 


(Android/iOS)

Notitieapps

Mijn notities

Mijn notities lijkt in eerste instantie ontzettend op Evernote. De opties in deze app zijn echter wat minder uitgebreid en dus heel handig voor degene die niet te veel poespas wil. Je kunt kiezen uit tekstnoties, foto’s en een to-do-lijst. In de tekstnotities zelf kun je ook foto’s, bestanden en je locatie toevoegen. Hierdoor heeft deze app ook goede mogelijkheden voor een dagboek of albumfunctie. Ook het toevoegen van categorieën en labels gaat in deze app zeer eenvoudig. Maak zelf zo veel categorieën aan als je wil en label deze met een kleur naar keuze om het overzicht te bewaren.

In mijn notities kun je ook je bijdrages vergrendelen met een wachtwoord. Zo hou je gevoelige informatie echt alleen voor jezelf. 


(Android)

notitieapps

Squid

Squid is de perfecte notitieapp voor de meer creatief aangelegde mensen. Deze app richt zich namelijk grotendeels op getekende en handgeschreven notities. Wanneer je de app voor het eerst opent, krijg je een korte en overzichtelijke tutorial van allerlei opties en functies in deze notitieapp. Verder verhoudt de app zich als een soort schetsboek waar je doorheen kan bladeren. In een notitie kun je meerdere pagina’s maken waar je vervolgens doorheen kunt bladeren. Als je notitie af is, verschijnt deze in een overzicht met je andere notities.

Je kunt de dikte van de lijn waarmee je tekent handmatig aanpassen. Jammer genoeg dien je voor echte ongelimiteerde opties de premiumversie van Squid aan te schaffen. Hierbij krijg je meerdere penmogelijkheden, kleuren en voorgemaakte vormen zoals cirkels en vierkanten. 


(Android)

notiteapps

0 Reactie(s) op: Nooit meer een idee vergeten met deze 6 handige notitieapps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.